Kırşehir'e 2 polis daha tahliye edildi

Aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 37'si tutuklu, 48 polisin yargılandığı davada, 2 polis daha tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2016 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırşehir'e 2 polis daha tahliye edildi

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de bulunduğu 37'si tutuklu, 48 polisin yargılandığı davada, 2 polis daha adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 37 tutuklu, 3 tutuksuz sanık ile başka cezaevlerinde tutuklu 2 sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Bugünkü duruşmada ifade veren sanıklar, suçlamaları reddederek, tahliyelerini talep etti.

Avukatların da savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, ara kararında polis memurları T.A. ve M.C'nin adli kontrol kararıyla tahliyelerine karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Böylece, duruşmaların başlamasından itibaren tahliye edilen polis sayısı 4'e yükseldi, tutuklu sayısı 35'e düştü.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda aralarında şube müdürü, emniyet amiri, başkomiserlerin de bulunduğu 48 polis memuru gözaltına alınmış, bunlardan 39'u tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği, örgüte finans ve destek sağlamak" iddialarıyla yargılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber