Çürük raporu için TSK'ya bağış adıyla rüşvet almışlar

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahte çürük raporu düzenleyen şebekenin rapor almak isteyenlerden parayı ?TSK'ya bağış? adı altında aldıkları ortaya çıktı

Sahte çürük raporu düzenleyen şebekenin rapor almak isteyenlerden parayı ?TSK'ya bağış? adı altında aldıkları ortaya çıktı. Şebekenin ayrıca hiç birşeyden haberi olmayan kişilere ait açılmış hesaplar üzerinde de para transferi yaptığı belirlendi. Bu arada tutuklanan zanlılardan astsubay Aytekin D.'nin görev yaptığı Kütahya'daki evinde yapılan aramada çocuk pornosuna ilişkin görüntülerin yer aldığı CD'lerin de bulunduğu saptandı. Astsubayın CD'lerden haberdar olmadığını söylediği belirtildi.

Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından yaklaşık 3 aydır telefonları dinlenen aralarında subay ve astsubaylar ile emekli askerlerin de bulunduğu 22 kişi tutuklanmıştı. Zanlıların Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdikleri ifadelerle ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Tutuklanan zanlılardan Serdar K., sağlık sorunları bulunduğunu, bu nedenle askerliğe elverişsiz olduğuna dair rapor almak için girişimlerde bulunduğunu, bu sırada tanıştığı bir astsubayın kendisini İmdat B. adlı kişiye yönlendirdiğini ve rapor konusunda bu kişinin yardımcı olabileceğini söylediğini anlattı. Bunun üzerine İmdat B. ile buluştuğunu ve işin yasal olarak yapılması konusunda uyarıda bulunduğunu kaydeden Serdar K., ?Bu kişi bana TSK'ya 25 bin euro bağışta bulunmam halinde gerçekleştirebileceğini söyledi. Ben makbuz karşılığı ödeme yapmayı teklif ettim.

Ancak ödemenin kendisine yapılmaması halinde bu işin olamayacağını söyledi ve beni tehdit etti. Ben de 25 bin YTL nakit, 20 bin YTL de 30 Ocak 2007 tarihine çek verdim. Bu kişi işlemleri tamamladı ve raporumu aldı? dedi.

Mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakaılan Hasan Ş. de Serdar K. gibi rapor almak istediğini söylediğini ancak kendisini TSK adına ve kendisini tedavi edecek doktorlar için para istediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber