Firari FETÖ'cüler: ABD bizi sattı

Almanya'nın sesi Deutsche Welle'e konuşan FETÖ'cü eski subaylar "kendilerini satılmış hissettiklerini" söyledi. Firari vatan hainleri, bu açıklamayla 15 Temmuz darbe girişiminde suç üstü yakalanan NATO ve ABD'nin taşeronu olduklarını da itiraf etmiş oldu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Aralık 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Firari FETÖ'cüler: ABD bizi sattı

Almanya'ya iltica talebinde bulunan NATO'da görev almış firari FETÖ'cü subaylardan 15 Temmuz darbe girişiminde NATO ve ABD'nin taşeronu olduklarını itiraf niteliğinde açıklama geldi. Darbe girişimiyle suç üstü yakalanan ABD'nin Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) kalkan olarak Türkiye'ye rest çekmesini uman FETÖ'cü hainler, Almanya'nın Sesi Deutsche Welle'e yaptıkları açıklamada, yaşadıkları hayal kırıklığını "satıldık" ifadesiyle özetledi.

DAYATMAYA YER YOK

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Douglas Lute Pazartesi günü yaptığı açıklamada NATO ve ABD'nin Türk hükümetine 'standartları dikte etmek' yerine 'güven ifade etme' kararı aldıklarını belirterek, ortak değerlere vurgu yapmıştı. Haklarında tutuklanma kararı bulunan FETÖ'cülerden biri bu tür yaklaşımlar karşısında 'hem kendi hükümetleri hem de NATO tarafından satılmış hissettiklerini' söyledi.

SINIRSIZ İHANET

Diğer bir firari ise ihanette sınır tanımadıklarını da bir kez daha kanıtlayarak "Bir ittifak ancak en zayıf üyesi kadar güçlüdür" diyerek NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip Türkiye'nin şu an İttifak'ın en zayıf halkası olduğunu iddia etti. Brüksel'deki NATO karargahında ve Mons'taki Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı'nda (SHAPE) görev yapmış ismi saklı tutulan FETÖ'cü zanlılar, isimlerinin Ankara'dan Türkiye'nin dış temsilciliklerine gönderilen şüpheliler listesinde yer alması sebebiyle NATO kimlik belgelerini ve diplomatik pasaportlarını iade ettiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber