Bayan memurları çöpçü yaptılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel-İş Sendikası Sinop Şubesi üyeleri, 14 bayan işçinin Sinop Belediyesi tarafından çeşitli birimlerden alınarak temizlik ve çöp işine verilmesini yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Temizlik işine verilen bayanlar ile çok sayıda sendikalı belediye çalışanının katıldığı belediye binası önündeki basın açıklaması sırasında işçiler, olayı alkışlar ve sloganlarla protesto etti. Basın açıklamasını yapan Genel-İş Sendikası Sinop Şubesi Başkanı Bülent Eroğlu, yerleri değiştirilen işçilerin sırf sendikaya üye oldukları için böyle bir işleme tabi tutulduğunu iddia ederek, olayı sendika olarak kınadıklarını söyledi. 14 sendika üyesi bayan çalışanın 2'sinin odacı, 7'sinin çöp ve 5'inin park ve bahçelerde görevlendirildiğini kaydeden Eroğlu, "Tüm çalışanlar özelliklerine, yeteneklerine bakılmadan, sadece sendika üyesi oldukları için başka yerlerde görevlendirildi. Öyle ki yıllardır itfaiyecilik yapan insanlar başka yerlerde görevlendirilmiş, yerlerine bu işi hiç bilmeyen, eğitimini almamış insanlar getirilmiştir. Bu, Sinop için büyük risktir. Sinop Belediyesi'nde yapılanlar örgütlü yaşama saldırıdır ve bugün burada olduğu gibi örgütlü cevabını alacaktır. Baskıyla, zorlamayla elerine süpürge verdiğiniz belediye çalışanları, Sinop halkıyla birlikte sizi hak ettiğiniz yere süpürecektir. Zafer direnen belediye işçisinin olacaktır" dedi.

Yapılan protesto açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ise iddiaları yalanladı. İşçilerin sendikaya üye olmaları ile görev değişikliklerinin bir ilgisi olmadığını yineleyen Yılmazer, işten çıkartmak gibi bir yola başvurmadıklarını, ancak olması gereken iş gücünü harekete geçirmek istediklerini söyledi. 2006 yılında yaptığı açıklamalarda da konuya ilişkin ifadelerinin olduğunu hatırlatan Zeki Yılmazer, "O günlerdeki açıklamalarımda birimleri birleştirmemiz sonucu 26 arkadaşımızın boşa çıktığını söylemiştik. Biz bu zamana kadar var olan iş gücünü harekete geçirememiş bir belediyeydik. Biz bu bayan arkadaşlarımızı vicdanlı davranarak, işe giriş sözleşmelerinde olduğu gibi yol ve kanalizasyonda çalıştırmak yerine temizlik işine verdik. Şimdi bunları kazma kürek vereyim de yol çalışmalarına mı göndereyim? Ya da kanalizasyon patlaklarına mı göndereyim?" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber