Erdoğan'ı fena yanılttılar

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Aralık'ta düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya giden Başbakan Erdoğan'a açılışı yaptırılan 111 fabrikanın çoğunun eski, bazılarının ise 23 yıldır faaliyet gösterdiği belirlendi.

Konya Organize Sanayi Müdürlüğü ve Konya Sanayi Odası Başkanlığı tarafından organize edilen ve ?Üretime geçen ve kapasite artıran 111 fabrikamızın resmi açılışı? ibaresinin bulunduğu bir kitapçıkla tanıtımı yapılan fabrikaların uzun süredir faaliyette olduğu sahiplerince de teyit edildi.

Konya'da bazı sivil toplum kuruluşları yöneticileri, Başbakan'ın yerel yöneticiler tarafından aldatıldığı, özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bilbordlara, belediye otobüslerinin önüne ve köprülere astıkları afişlerde fabrikaların yeni olarak gösterildiği, hatta aynı gün düzenlenen törenlerde 13 okulun açılmasına rağmen belediyenin afişlerinde 20 okul ibaresinin bulunduğu belirtti.

AYNI OKULA İKİ AÇILIŞ

Açılışı yapılan 13 okuldan birisi olan TOKİ İlköğretim Okulu'nun 22 Nisan 2006 tarihinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in katılımı ile düzenlenen bir törenle anahtarının Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildiği, aynı okulun Başbakan tarafından da ikinci kez toplu açılışla hizmete sokulduğu belirlendi.

ULUSA SESLENDİ

ASKON (Anadolu Aslanları) Konya Şube Başkanı Ali Sarı da Konya'da 17 Aralık'ta açılan 111 fabrikanın çoğunluğunu eski fabrikaların oluşturduğunu söyledi. Sarı, ?Bunlardan sadece 6-7 tanesi yeni yapılmış fabrikalardır. Konya'da Başbakan'a 111 fabrika açtırıp da ?Ulusa Sesleniş' konuşmasında bu söyletildi. Artık bu durumu telafi etmek zor?

Fabrikamı üç sene önce açtım

AÇILIŞI yapılan 111 fabrika içerisinde yer alan Yıldırım Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yıldırım, törenin yapılmasından 1-2 gün önce kendilerine bu konuda sözlü olarak bilgi verildiğini söyledi. Konya'da 35-40 yıllık bir firma olduklarını baba mesleği olarak kardeşleriyle birlikte bu mesleğe devam ettiklerini söyleyen Yakup Yıldırım, ?Biz 2.5-3 yıl önce Organize Sanayi Bölgesi?ne geldik. Fabrikamızı tamamladık, içerisine cihazları koyup işimize baktık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber