Dualar şehitlerimize

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğumunun 1445. yıldönümü olan Mevlid Kandili, İslam aleminde idrak edildi. Camilerin dolup taştığı kutlu gecede dualar, önceki gece yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimiz içindi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Aralık 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dualar şehitlerimize

Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) doğduğu kutlu gece olan Mevlid Kandili dün gece idrak edildi. Duaların semaya yükseldiği gecede camiler dolup taştı. Önceki gece meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimiz için edilen dualar indirilen hatimler arşa ulaştı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Devletine ve milletine karşı hainlik edenler, gözünü bile kırpmadan yüzlerce masum cana kıyanlar, elbette bu dünyada kanun önünde hesap verecekleri gibi ahirette de ilahi mahkemede hesaba çekilecek ve hakkettikleri cezayı bulacaklardır" açıklamasında bulundu.

TERÖR HUZUR VADETMEZ

Hazreti Muhammed'in doğumunun, insanlık için hayat ve huzur müjdecisi olduğunu, terörün ise hiçbir zaman huzur ve mutluluk vadetmediğini vurgulayan Görmez, "Efendimizin insanlığa çağrısı, barış, adalet ve sekinettir. Oysa terör daima karanlığa, vahşete ve şiddete çağırır. İslam peygamberi, iman, ahlak ve hukukun aydınlığında yaşamaya davet eder. Terörle yol almak isteyenler, onları destekleyenler, teröre zemin hazırlayanlar, sevgili peygamberimizin yolundan gidiyor olamaz. Onlar ancak rahmetten yoksun, insanlıktan nasibini almamış, aklını satmış, yüreğini karartmış zavallılardır" ifadelerini kullandı.

O'NUN YOLUNDA OLALIM

Görmez, "Aziz milletimizin mübarek Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, veladet-i nebinin yıl dönümü olan bu gecenin vatanımızda, İslam aleminde ve bütün dünyada huzura, emniyet ve selamete vesile olmasını yüce Rabb'imden niyaz ediyorum. Cenab-ı Hak, bizleri rahmet peygamberinin yolunda yürüyen ve rahmeti şiar edinenlerden eylesin" temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber