Ankara'da HDP'nin yöneticilerine operasyon: 17 gözaltı

İl Başkanı Binici ile partinin bazı il ve ilçe yöneticilerinin aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da HDP'nin yöneticilerine operasyon: 17 gözaltı

- Ankara'da HDP İl Başkanı İbrahim Binici ile partinin bazı il ve ilçe yöneticilerinin aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına aldı.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında, bazı adreslere operasyon düzenledi.

Aralarında HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına alındı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

- Ankara'da HDP İl Başkanı İbrahim Binici ile partinin bazı il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 18'e yükseldi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında, bazı adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda, HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı Serpil Köksal, ilçe yöneticileri Zeliha Ünlü ve Kazım Coşkun, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nın eski Ankara sorumlusu Kenan Kırkaya gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında ayrıca, terör örgütüyle irtibatlı ve örgütün gençlik ve kadın yapılanması içerisinde oldukları iddiasıyla Batıkan Mert Aslan, Mehmet Zeki Gönüldaş, Muammer Demir, Baran Çetin, Mesut Çiftçi, Lale Ekmen, Hacer Atahan, Ramazan Güney, Hamdusana Yıldırım, Üsküdar Yumuş, Mehmet Baytekin, Hande Kaya ve Civan Yıldırım Ankara'da yakalandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Hakkında gözaltı kararı verilen 6 şüphelinin ise arandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber