İzmir'de haklarında gözaltı kararı verilen 11 kişi yakalandı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 15 kişiden 11'i yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2016 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de haklarında gözaltı kararı verilen 11 kişi yakalandı

İzmir'de, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının örgütün gençlik yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 15 şüphelinin adreslerine Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Özel Harekat şubelerinin ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken, adreslerdeki aramalarda bulunan çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyallere el konuldu. Operasyon kapsamında 4 kişinin arandığı öğrenildi.

Şüphelilerin, terör örgütü PKK'nın yönlendirmesiyle örgüte yönelik propaganda faaliyetleri yürüttükleri, faaliyetlerini sempatik göstermeye çalıştıkları ve övdükleri, sosyal paylaşım siteleri üzerinde de örgüt eylem ve faaliyetlerine yönelik övücü paylaşımlarda bulundukları ve taraftar toplamaya çalıştıkları ileri sürüldü.

Operasyonda gözaltına alınan Diyar A'nın, 6 Aralık 2015'te Konak ilçesindeki Kadifekale Polis Merkezi arkasında ağaçlık alanda 4 el yapımı patlayıcı, sentetik tiner, solüsyon, havai fişek rampası ele geçirilmesi olayıyla ilgisinin bulunduğu saptandı.

Ele geçirilen malzemelerdeki parmak izlerinin, Diyar A'nın parmak izleriyle eşleştiğinin tespit edildiği de öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber