Genel Kurulda AK Parti ile HDP arasında kavga çıktı

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, sataşma gerekçesiyle söz alarak, kendilerine iradeden bahsedildiğine belirterek, "Bu imzaları hangi metni görüp de imzaladınız? Anayasa oylamasında milletvekillerinin oy pusulalarına komiser koyup bakacak mısınız?" diye sordu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2016 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genel Kurulda AK Parti ile HDP arasında kavga çıktı

Bilgen, Kars'ta 6 aydır tomografi cihazının kayıp olduğunu savunarak, bunun hesabının verilmesini istedi.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, AK Parti'li milletvekillerinin Kur'an-ı Kerim'in referans alınmasından bahsettiğini belirterek, Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in hakemliğine gidilmesini istedi. Nisa Suresi'ne işaret eden Aslan, "Ey iman edenler, eğer tartışırsanız Allah'a ve Resulüne müracaat edin. Eğer inanıyorsanız ve ahiret gününe iman ediyorsanız bu sizin için daha hayırlıdır. Buyurun Kur'an-ı Kerimi hakem yapalım. O yok diyorsanız, İncil, Zebur, Tevrat, Hinduizm, Budizm neyi istiyorsanız... Hakemi kabul edin. Biz size Kuran'a buyurun diyoruz." diye konuştu.

AK Parti ile HDP'li milletvekillerinin karşılıklı birbirine laf atması üzerine TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi birleşime ara verdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ile AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç karşılıklı laf atmaya başladı ve birbirinin üzerine yürüdü. Enç'i araya giren TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz sakinleştirmeye çalıştı ve sırasına oturttu.

Daha sonra AK Parti'li ve HDP'li milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. Bu sırada yumruklaşmaya varan kavga yaşandı.

Verilen aranın ardından TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul'da son derece acı bir olay, bütün toplumu yasa, üzüntüye boğan bir olay yaşandığını anımsatarak, terörü TBMM olarak hiçbir zaman onaylamayacaklarını ifade etti.

İstanbul'daki olayın ardından cenaze törenine katıldığını ve hastanedeki yaralıları ziyaret ettiğini anlatan Hamzaçebi, "Çok acı bir tablo. Bunun gerginliğini yaşıyoruz. Bu atmosferi de bütçe görüşmelerine taşıyoruz. Bize düşen bu gerginliği buraya taşımak değil. Genel Kuruldaki bu gerginliği hiç onaylamıyorum." dedi.

Kürsüye çıkanlara laf atılmamasını, sükunetle görüşmelerin yapılmasını isteyen Hamzaçebi, "Gerginlik nedeniyle Behçet Yıldırım'ın revire kaldırıldığını öğrendim. Yıldırım'a geçmiş olsun diyorum. Cinsiyetçi sözlerin, kadın milletvekillerine yönelik sözlerin olduğu ifade edildi, bunu da asla onaylamıyorum. Lütfen bu tür yaklaşımlardan uzak duralım." uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber