İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'İş Kanunu' taslağı için 'üçlü danışma kurulu' yarın toplanacak

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Kurul, "İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı Taslağı" gündemiyle yarın toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2016 09:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'İş Kanunu' taslağı için 'üçlü danışma kurulu' yarın toplanacak

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu ile Adalet Bakanı Bozdağ'ın da katılmasının beklendiği toplantıda, işçi, işveren uyuşmazlıklarında zorunlu hale getirilmesi planlanan "ara buluculuk" uygulaması görüşülecek

- İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Üçlü Danışma Kurulu, "İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı Taslağı" gündemiyle yarın toplanacak.

Son olarak 12 Ekim'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında toplanan Üçlü Danışma Kurulu, yılın son toplantısını yarın yapacak.

Müezzinoğlu'nun yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katılmasının beklendiği toplantıda, "İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı Taslağı" başlığı altında, işçi, işveren uyuşmazlıklarında zorunlu hale getirilmesi planlanan "ara buluculuk" uygulaması da görüşülecek.

- Üçlü Danışma Kurulu

Çalışma barışının ve endüstri ilişkilerinin geliştirilmesini, çalışma hayatıyla ilgili mevzuat çalışmalarının ve uygulamalarının izlenmesini, hükümet ile işveren, kamu görevlileri ve işçi sendikaları konfederasyonları arasında etkin bir danışmanın gerçekleştirilmesini amaçlayan Kurul, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor.

Olağanüstü toplanma talebi gelmemesi halinde yılda üç kez toplanan Kurulun görevleri arasında çalışma hayatıyla ilgili mevzuat çalışmalarını ve uygulamalarını izlemek, yeni mevzuat ve yasa değişiklikleri ile ilgili hususlarda görüş oluşturmak da yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber