1 uzman çavuş, 5 gümrük muhafaza memuru toplam 15 kişi tutuklandı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilis'te bir yıldır sürdürülen gümrük kaçakçılığı soruşturması kapsamında 1 uzman çavuş, 5 gümrük muhafaza memuru ile toplam 15 kişi tutuklandı. Gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan 3 kişi hakkında ise bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı.

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'nın soruşturma raporları doğrultusunda Kilis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlilerinin bir yıldır sürdürdüğü teknik destekli takip sonunda gümrük kaçakçılığı yaptıkları suçlamasıyla 18 kişi gözaltına alındı. Kilis Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk sanıklardan 1 jandarma uzman çavuş ve 5 gümrük muhafaza memuru ile 9 kişi `teşekkül halinde kaçakçılık', `rüşvet almak ve rüşvet vermek', `6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ettikleri iddiasıyla tutuklandı.

Aynı mahkeme tarafından serbest bırakılan 3 sanık hakkında ise bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonunda haklarında tutuklama kararı verildi. Polis adliyeden ayrılan 3 kişiyi arıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber