Kaymakam'dan ilginç ikna yöntemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Susuz Kaymakamı Akın Ağca, Çocuklarını Okula Göndermeyen Aileleri, Yatılı Ve Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nu Gezdirerek İkna Etmeye Çalıştı

Kars'ın Susuz İlçe Kaymakamı Akın Ağca, çocuğunu okula göndermeyen velileri, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu (YİBO) gezdirerek ikna etmeye çalıştı. Ailelerden bazıları okulu gezdikten sonra ikna olurken, bazıları da çocuklarının okumak istemediğini öne sürdü.

Geçtiğimiz hafta ilçe genelinde okula devam etmeyen 205 öğrencinin durumunu köy muhtarlarıyla görüşen Susuz Kaymakamı Akın Ağca, öğrenci velilerini ikna etmek için kolları sıvadı. İlçeye bağlı Çığrıklı ve Harmanlı köylerinden çocuklarını okula göndermeyen 20 veli, minibüslerle 75. Yıl Susuz İncesu Köyü İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na getirildi. Burada, Kaymakam Ağca başkanlığındaki toplantıya öğrenci velilerinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özeroğlu, "Baba Beni Okula Gönder Kampanyası" Başkanı Ağca'nın eşi İngilizce öğretmeni Nazife Ağca, Okul Müdürü Celil Eker ile öğrenci danışmanları katıldı.

Kaymakam Ağca, 720 kapasiteli okulda 500 öğrencinin eğitim gördüğünü ve velilere, diğer öğrencilerin hangi koşullarda yaşadığını ve eğitim gördüğünü yerinde göstermek için böyle bir yolu tercih ettiklerini vurguladı. Öğrencilerin okula devam etmesini istediklerini belirten Ağca, "Öğrenciler, haftanın 5 gününü burada geçiriyorlar, ne yiyip ne içiyorlar, hangi koşullarda yatıyorlar, hangi koşullarda ders çalışıyorlar, okulları nasıl, bütün bunları görmenizi istedik" dedi.

Veliler, ders ve bilgisayar sınıflarını, kız ve erkek öğrencilerin kaldıkları yatakhaneleri tek tek gezdi. Öğrencilerle öğle yemeği yiyen veliler, okuldaki şartlardan memnun kaldıklarını ifade etti. Bu arada bazı veliler okulun imkanlarını gördükten sonra çocuklarını göndermeye ikna olurken, bazıları da kendilerinin engel olmadığını, ancak çocuklarının okumak istemediğini ileri sürdü.

YİBO'da eğitim gören öğrenciler de, okumaktan mutlu olduklarını ifade ederek, okula gönderilmeyen öğrencilere ve velilerine seslenerek, "Arkadaşlarımızın da okula gelmelerini istiyoruz. Ailelerine burada duyuru yapıyoruz. Herkes kızını okutmalı. Haydi kızlar okula" dedi.

Ziyaret programının ardından velilerle yeniden toplantı yapan Kaymakam Ağca, velilere çocuklarını neden okula göndermediklerini sordu. Veliler ise, sorunun kendilerinden değil çocuklarından kaynaklandığını ve okula gelmek istemediklerini ileri sürdü. Bunun üzerine Ağca, "Sizden istediğimiz çocuklarınızı okula gönderin. 8 yıllık temel eğitim zorunludur" diye konuştu.

Rıza Ustemur adlı bir veli, Milli Eğitim yetkilileriyle birlikte çocuğunu okula göndermek için çok uğraştıklarını, bütün yalvarmalarına rağmen çocuğu ikna edemediklerini söyledi. Kaymakam Ağca'nın "Birlikte ikna edeceğiz" sözleri üzerine Sultan Uzunay adlı veli, 15 yaşındaki oğlunu arabayla okula getirdiğini, ancak oğlunun derse girmeden dağ yolunu aşarak köye geri döndüğünü belirtti. Kaymakam Ağca'nın "Gidip bu defa birlikte getireceğiz" demesi üzerine Uzunay, "Oğlum okula gelmek istemiyor. Okulu sevmiyor. Okuyup iyi adam olmasını istemez miyim?" şeklinde konuştu.

Çocuklarını okula göndermeleri konusunda ikna edilen öğrenci velileri, toplantının ardından minibüslerle köylerine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber