Şener: Disiplin soruşturması sürüyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, usulsüz vergi sorgulaması konusunda disiplin soruşturmasının sürdüğünü belirtirken, olayın kurumsal bir faaliyet olmadığını söyledi. Şener, "Bir kamu görevlisinin görevinin gerektirdiği hassasiyet ve sınırlar ötesinde yaptığı bir davranıştır. Gerekli ceza verilir" diye konuştu.

SPK'nın 25'inci Kuruluş Yıldönümü toplantısına katılan Devlet Bakanı Şener, Maliye'deki vergi sorgulaması operasyonuna ilişkin soruları yanıtladı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a vekalet eden Şener, bir kamu görevlisinin görevini kötüye kullanması nedeniyle Maliye Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığını söyledi. Şener, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için "ilgili şahsın" görevden uzaklaştırıldığını belirterek, idari soruşturma devam ettiği için ayrıntılı yorum yapamayacağını kaydetti.

Maliye Bakanı Unakıtan'ın da bu konuda bir değerlendirme yapacağını anlatan Şener, "Soruşturma idari olarak açıldığı ve çalışmalar devam ettiğine göre yorum yapmam doğru değil. Konu bakanlığımda ortaya çıkmadı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber