'İstenmeyen iletilerle ilgili 225 bin 972 şikayet var'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "İstenmeyen iletilerle ilgili 225 bin 972 şikayet var. Bu şikayetlere karşılık 7 milyar 109 milyon 422 TL'lik ceza kesildi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2016 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İstenmeyen iletilerle ilgili 225 bin 972 şikayet var'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Yeniden Yapılandırma Kanunu çerçevesinde peşin ödemeyi seçen ancak süre içinde ödeme yapamayan vatandaşlarla ilgili, "Yeniden Yapılandırma Kanunu'na göre hesaplanmış faiz indirimli ödemeyi yapacak olurlarsa yeniden yapılandırmadan yararlanma imkanına kavuşacaklar." dedi.

Ağbal, TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmelerinde soruları yanıtladı.

Yıllardır kangren haline gelen 2B arazilerine dair hükümet tarafından kapsamlı yasa çıkarıldığını anımsatan Ağbal, Maliye Bakanlığının 800 bini aşkın taşınmazla ilgili rayiç bedel değerlendirmesi yaptığını bildirdi.

Rayiç bedel tespitlerinde tutarlılığa önem verdiklerini ifade eden Ağbal, mahalle, köyler arasında fiyat tutarlılığı olması gerektiğini belirtti.

Maliye Bakanı Ağbal, bugüne kadar 2B Kanunu kapsamında 608 bin vatandaşa, 450 bin taşınmaz sattıklarını kaydederek, gelen itiraz ve şikayetleri titiz şekilde incelediklerini vurguladı. Ağbal, bedel tespitinde hassas olduklarını dile getirdi.

Yapılandırma Kanunu çerçevesinde peşin ödemeyi seçmesine rağmen kasımda ödeme yapamayan vatandaşların, yeniden yapılandırmadan yararlanıp yararlanamayacağını sorduğunu belirten Ağbal, "Peşin ödeme seçeneğini seçmiş bir vatandaşımız, Yeniden Yapılandırma Kanunu'na göre hesaplanmış faiz indirimli ödemeyi yapacak olurlarsa yeniden yapılandırmadan yararlanma imkanına kavuşacaklar." dedi.

- "7 milyarlık ceza"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Bakanlığına dair sorulara yanıt verdi.

"Mayıs 2015'te yasaklanmasına rağmen istenmeyen iletilerle ilgili ne yapıyorsunuz?" sorusuna Tüfenkci, 16 Kasım 2016 tarihi itibarıyla 225 bin 972 şikayet olduğunu bildirdi. Tüfenkci, bu şikayetlere karşılık 7 milyar 109 milyon 422 TL'lik ceza kesildiğini, bu kapsamda şikayetlerin yaklaşık yüzde 25'inin sonuçlandırıldığını kaydetti. Tüfenkci, ancak daha da hızlanmaları gerektiğini dile getirdi.

Tüfenkci, Iğdır, Kars'la ilgili sınır ticaret merkezleri oluşturmaya yönelik çalışmaları bulunduğuna işaret etti.

AVM'lerin dünyanın ve Türkiye'nin bir gerçeği olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "AVM'ler karşısında esnafı ezdirmeme, ezici rekabetten korunması noktasında gerekli adımları atıyoruz. Şimdi AVM'ler cadde AVM'lere dönüşüyor ve bir kısmı da kendiliğinden kapanıyor. Bu, piyasa dengeleri içerisinde çözülecek bir şey. " diye konuştu.

- "Kadınsız toplum kalkınamaz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da soruları yanıtlarken, Bakanlığının kadına yeterince değer vermediği, kadının yok sayıldığı, statüsünün değiştirilmediği eleştirilerini reddettiklerini belirtti.

Güçlü medeniyetlerin en güçlü öznesinin kadın olduğunu dile getiren Kaya, kadınsız bir toplumun kalkınması, gelişmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Kadına karşı ayrımcılığı, şiddeti kesin bir dille reddettiklerini vurgulayan Kaya, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini kaydetti.

Kaya, kadının aynı zamanda bir anne ve eş olduğunu vurgulayarak, ailenin desteklenmesiyle kadını da desteklemiş olduklarını ifade etti.

Soru-cevabın ardından TBMM Genel Kurulunda, Aile ve Sosyal Politikalar, Gümrük ve Ticaret ile Maliye bakanlıklarının yanı sıra Rekabet Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun, 2017 yılı bütçeleri kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber