Yapı-Yol Sen eyleminde gerginlik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde toplanarak, Maliye Bakanlığı'na yürümek isteyen Yapı-Yol Sen Sendikası üyeleri, polisin pankart ve slogana izin vermemesi üzerine, polisin kalkanlı barikatını aşmaya çalışan eylemcilerle polis arasında gerginlik yaşandı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde toplanan grubun 'Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz', 'İnsanca Yaşamak İstiyoruz' 'Hak Verilmez Alınır, Zafer Sokakta Kazanılır' şeklindeki sloganlarıyla başlayan eylem, grubun sloganlar ve Yapı-Yol Sen yazılı pankartla yürümek istemesi sonucu gerginliğe dönüştü. Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin'in ve beraberindekilerin polisin kalkanlı barikatını aşmak istemeleri sırasında polis ve eylemciler arasında itişmeler yaşandı. Daha sonra polisin şartını kabul eden grup Maliye Bakanlığı'na kadar slogansız ve pankart açmadan sessiz yürüdü. Grubun Maliye Bakanlığı'na gelmesi üzerine burada bir açıklama yapan Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, polisin Sahil Güvenlik Komutanlığı'na kadar slogan ve pankartsız yürümelerini istediğini belirterek, "Biz bugün burada bir ilki gerçekleştireceğiz. Biz susarak da, slogansız da kendimizi ifade edebiliriz. Emniyet güçlerini protesto için bugün burada slogan atılmayacak, pankart açılmayacak. Ülke kurtulacak" dedi.

Grup daha sonra alkışlarla yaşananları protesto etti. Eylemleri sonucu hazırlanan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı çalışanlarının yeni maaş düzenlemesiyle ilgili taslağın Maliye Bakanlığı'nda olduğunu belirten Tekin, bu taslağın olumlu görüş belirtilerek Başbakanlığa gönderileceğini savundu. 2007 bütçesinin kamu çalışanlarına kaynak ayrılmadığını belirten Tekin, "Maliye Bakanlığı bilsin de 'Kaynak yok' yalanlarına inanmamız mümkün değil" dedi. Ek ödeme yapılan birçok kurumda kurum gelirlerinin yüzde 50'sinin ek ödeme olarak çalışanlara dağıtıldığını belirten Tekin, Yapı-Yol Sen olarak kurum gelirlerinin sadece yüzde 7'sini istediklerini söyledi. Tekin, yeni eylem kararları da aldıklarını ifade ederek, çalışanların dilekçelerini eylem sonrası Maliye Bakanlığı'na vereceklerini söyleri. Tekin ayrıca, 19-24 Şubat tarihleri arasında 5 koldan Ankara yürüyüşü yapacaklarını söyledi. 12 Nisan'da da otoyol ve köprülerde iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını, diğer işyerlerinde de iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yazılan dilekçeler daha sonra doyalar içinde bakanlığa teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber