İstanbul Büyükşehir'de ilk atamalar yapıldı

Haber Giriş : 02 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bürokrat atamalarının ilki, kurum içi yer değiştirmeler şeklinde gerçekleşti. Belediyeye bağlı 20 şirketten 6'sının genel müdürü de değiştirilirken, bazı atamalar vekaleten yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın üst düzey bürokratlara yönelik operasyonu devam ediyor. İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) Genel Müdürü Süreyya Polat mevcut görevinden alınarak, İstanbul Asfalt A.Ş. (İSFALT) Genel Müdürlüğü'ne asaleten atandı. Polat'ın yerine, de Bilal Arslan vekaleten getirildi.

Dün kesinleşen görev değişikliklerine göre, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Hüseyin Eren Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı'na, Raylı Sistem Daire Başkanı Yılmaz Şener Gelirler Daire Başkanlığı'na, Kontrol Daire Başkanı Sabri Dereli Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı'na getirildi.

Gelirler Daire Başkanlığı'nı vekaleten yürüten Sadık Karabıyık Raylı Sitem Daire Başkanlığı'nı vekaleten yürütecek. 1.Hukuk Müşaviri Av. Osman Yıldırak'ın Başkan Danışmanı görevine atanması ile boşalan göreve, Sosyal ve İdari İşler Müdür Yardımcısı Av. Şakir Özbek getirildi. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) Genel Müdürü'nün yerine Dr. Ahmet Paksoy, İstanbul Bakım A.Ş. (İSBAK) Genel Müdürü Derya Demir'in yerine Kasım Kutlu, İstanbul Asfalt A.Ş. (İSFALT) Genel Müdürü Hasan Arpacı'nın yerine Süreyya Polat, İstanbul Beton A.Ş. (İSTON) Genel Müdürü Mehmet Dündar'ın yerine Kadir Serdar Taflan asaleten atandı. Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Erorhan görevden alınarak, yerine Osman Aslan vekaleten getirildi.

Atamalar devam edebilir

Boğaziçi İmar Müdürlüğü görevine Ahmet Gökırmak, Planlama ve İmar Müdürlüğü'ne Murat Sabit Çetin, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne Özer Gümüş, Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü'ne Cezmi Sukuşu vekaleten atandı. Kentsel Tasarım Müdürlüğü'ne de görevlendirme ile Ayhan Güzelyurt atandı. Alınan bilgiye göre, önümüzdeki günlerde atamaların devam edeceği bildirildi. Başkan Topbaş da, konuyla ilgili olarak 'Bizim için önemli olan çalışmak. Uyum sağlayamayanlar, zamanla görevinden alınabilir" dedi.

Gürtuna'ya 550 eser eleştirisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 8.6 katrilyon lira kaynak gerektiren projelerin iyi planlanmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ali Müfit Gürtuna döneminde 'İstanbul'a 550 Dev Eser' sloganıyla tanıtılan projelerin bazılarını, kaynak açısından iyi planlanmadıkları gerekçesiyle eleştirdi. Topbaş, 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası kapsamında, Bağcılar'da düzenlenen bir tören çıkışında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevapladı.

'8-9 yıl uğraşırdık'

"Maalesef bunlar pek fazla irdelenmemiş" diyen Topbaş, bu projelerin tamamının 8,6 katrilyona ulaştığına dikkat çekti. Bu projelerin bazılarının da henüz başlamadığını vurgulayan Topbaş, "Bir önceki Meclis, bu borçlanmaya müsaade etmedi. Vermiş olsaydı, sıkıntılar daha büyük olacaktı. Kaldı ki İstanbul'un 2,5 katrilyona yakın bir bütçesi var. Bunun ancak yüzde 41'i yatırıma gittiğine göre, 8-9 yıl sadece o projelerle uğraşırdık" diye konuştu.

Gürtuna döneminde başlayan bütün projelerin devam etmesinin zorluğuna işaret eden Topbaş, "Kaynak, insan, maalesef bunlar pek fazla irdelenmemiş. Sayısal bir takım şeylere ulaşmak için, birçok yerde başlatılan işler var. Sadece bu yıl bunların tutarı takriben 1,3 katrilyon lira. Bizim ancak ayırabileceğimiz para bunun yarısı kadar" şeklinde konuştu.

Başkan Topbaş, doğru bir proje olan Taksim -Kabataş finiküler sistemi projesinin, 10 milyon dolara bitirilebilecekken, 25 milyon dolara ihale edildiğini de söyledi.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber