Çavuşoğlu: Rusya ile mutabakata vardık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya ile bir mutabakat sağlandı. Bu mutabakatın uygulanması da çok önemli. Tüm arkadaşlarımız seferberlik içinde Halep'ten kurtardığımız insanlara yardım ulaştırmak için çalışıyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2016 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çavuşoğlu: Rusya ile mutabakata vardık

Çok taraflı görüşmelerin yanı sıra Türkiye olarak hem bölgedeki aktörlerle hem de Rusya ve İran'la ikili düzeyde temaslarımız oldu. Rusya ile ilişkilerin normalleştirilmesinin ardından çok ciddi ve çok boyutlu temaslarımız oldu. Bir yandan dışişleri Bakanlığımız Rusya'daki muhataplarıyla, MİT ve Genelkurmay da muhataplarıyla temaslarda bulundu.

Rusya'yı muhalefetle de bir araya getirmeye çalıştık. Ankara'da muhaliflerle bir araya getirdik ama bir sonuç sağlanmadı. Maalesef durum kötüye gitti. Bir netice alınamadı. Tarihte görmediğimiz vahşetin değişik boyutlarını Suriye'de, Halep'te gördük. Buna da sessiz kalamazdık. Bu insanları vahşetten kurtarmamız gerekiyor.

Yoğun çabalar sarf ettik ve Rusya ile bir mutabakat sağlandı. Bu mutabakatın uygulanması da çok önemli. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önemli bir rolü vardır. Defalarca Sayın Putin ile görüştü. Dün Sayın Obama ve Sayın Merkel ile Sayın Cumhurbaşkanımız görüşme gerçekleştirdi. Tüm arkadaşlarımız seferberlik içinde Halep'ten kurtardığımız insanlara yardım ulaştırmak için çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber