Toplu Görüşmedeki Oturma Sorunu Yargıda

2005 yılı toplu görüşmelerini memurlar.net'ten takip eden ziyaretçilerimiz, konfederasyonların hem kendi aralarında hem de hükümet temsilcileri ile yaşadıkları oturma düzeni sorununu, haberlerimizden hatırlayacaklardır. 15 Ağustos 2005 tarihinde yayımladığımız haberlerde oturma düzeninin neden önem taşıdığını ve neden soruna yol açtığını detaylarıyla açıklamıştık. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Ağustos 2005 tarihinde yayımlanan ilk haberde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in toplantı masasının başkanı gibi davranması eleştirilmiş ve "Sayın Şahin, Toplantı Masasının Başkanı Değildir!" başlığı kullanılmıştı.

15 Ağustos 2005 tarihinde yine bu konuya ilişkin yayımlanan ikinci haberde toplantı masası düzeninin hangi konfederasyon için ne anlam ifade ettiği açıklanmıştı.

İşte 2005 yılında haberleştirilen bu konu yargıya taşınmıştır. Ancak, Danıştay daireleri de soruna kimin bakacağı konusunda anlaşmazlığa düşmüştür. Danıştay Onuncu ve Beşinci Daireleri arasında yaşanan görev uyuşmazlığına Danıştay Başkanlar Kurulu son noktayı koymuştur. Danıştay Başkanlar Kurulunun kararına göre açılan davaya Danıştay Onuncu Dairesi bakacaktır.

Onuncu Dairenin vereceği karara ilişkin gelişmeler sitemizde yer alacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber