Maliye'de sorgulama soruşturması genişliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet görevlileri, siyasiler, iş adamları ve gazetecilere yönelik sorgulama skandalıyla ilgili soruşturma derinleştiriliyor.

Olayın boyutlarının her geçen gün biraz daha büyümesi üzerine, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak derinleştirilmesi kararı alındı.

Bu arada maliye müfettişleri, dünden itibaren vergi dairelerine yönelik soruşturmalara da başladı. Bu kapsamda, vergi dairelerinden yapılan sorgulamaların kimler tarafından, niçin ve ne şekilde gerçekleştirildiği araştırılıyor.

İnceleme kapsamında vergi dairelerinde de olaya karıştığı belirlenen kişilerin görevden uzaklaştırılması bekleniyor.

Çeşitli kişi ve kuruluşlara yönelik sorgulamaları soruşturmak için oluşturulan Komisyonunun Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezindeki çalışmaları da devam ediyor.

Komisyonun tespitleri sırasında, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulunda görev yapan bazı Maliye Müfettişleri için de sisteme girilerek, geniş bir tarama yapıldığı ortaya çıkarıldı. Bu arada yetkililer, bazı Maliye Müfettişlerinin telefon konuşmalarının dinlendiği yolunda çeşitli bulgular olduğunu da ifade ettiler.

Araştırma sırasında, Gelir İdaresi Başkanlığının tepe noktalarında görev yapan 10'u aşkın bürokratın da bir vergi dairesinden Bilgi İşlem Merkezine girilerek, her yönden sorgulandığı anlaşıldı.

İncelemeler sırasında, Maliye bürokratlarının gayrimenkul ve araç alım satımı yaptıkları kişilerin dahi sayfalarına girilerek araştırma yapıldığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber