Öldürülen Başkomiser davasında yeni SMS

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi'nde çıkan eylemlerde bir öğrenciyi yaralama olayıyla da gündeme gelen, Cinayet Bürosu Başkomiseri Erkan Ataman cinayeti zanlısı Tolunay Bostancı Çiçek'in cinayetten üç gün önce Ataman'ın cep telefonuna bir SMS gönderdiği belirtildi.

Bugün Ankara 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya Çiçek katılmadı. Çiçek'in Sincan F tipi cezaevi L-1 bölümünden F-1 aktarıldığı için gelemediği öğrenildi.

Duruşmada, üzerinde ruhsatsız silah bulunan ve cinayet sırasında olay yerinden kaçan Cüneyt Polat hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, Emniyet Müdürlüğü'nün Başsavcılığa yazdığı bir yazı da Tolunay Bostancı Çiçek'in olay tarihi olan 7 Kasım 2006'dan üç gün önce gece saat 01.23'de Başkomiser Ataman'ın cep telefonuna bir SMS gönderdiğini bildirdi. Gönderilen SMS'de şu ifadeler yer aldı: "Vücudumda 19 yara var. Şükür karşıdan hiç vurulmadım adam olduğum için. Bu gece Ankara'da bir tane tezgahçı gezdirirsem, terbiyesizim, 10 numara delikanlıyım. Birkaç gün yol ver. Saygılar."

"KÖYDE DÜŞMANLARIM VAR"

Diğer sanık Cüneyt Polat ise olayla ilgisi olmadığını, olay anında üzerinde ruhsatsız silah olduğu için kaçtığını söyledi. Mahkeme Başkanı'nın "Niye ruhsatsız silah bulunduruyorsun?" sorusuna ise Polat, "Köyde düşmanlarım var. Can güvenliğim için taşıyordum" dedi. Polat, suçsuz olduğunu olayla hiçbir ilgisinin olmadığını yineledi. Mahkeme Başkanı delillerin tamamlanmadığını belirterek her iki tutuklunun da tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber