Komisyon Başkanı: Akar ve Fidan'ın dinlenilmesini reddetmedik

TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Reşat Petek, Türkiye Gazetesinden Damla Peker ile yapmış olduğu röportajdan bazı kesitler

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 19 Aralık 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Komisyon Başkanı: Akar ve Fidan'ın dinlenilmesini reddetmedik

Damla PEKER

Başsavcıyken FETÖ yapılanmasına dair bir mağduriyet yaşadınız mı?

Eğitim özgürlüğü üzerine açtığım davadan sonra bir anda o gün cemaat olarak bilinen yapının yayın organlarının hiç bana sahip çıkmadığını, 28 Şubatçıları destekler durumda olduğunu görünce çok şaşırdım. 19 Nisan 1999 seçimlerinde milletvekili adayı olduğumda zannediyordum ki bu dindar çevre beni destekler. Onlar dediler ki 'Biz camiye imam seçmiyoruz. Meclise milletvekili seçeceğiz. Seni severiz, tanırız ama destek yok' dediler ve o zaman Bülent Ecevit'in Demokratik Sol Partisini açıktan desteklediler. Ben bunlara rağmen kin ve nefret içerisinde olmadım. Ne maddi yardım konusunda ne de başka türlü ilişki içerisinde olmadım.

CHP'lilerin 15 Temmuz Darbe Komisyonunda etkin çalışmadığı yönünde eleştiriler var. Siz ne söylersiniz?

MİT Müsteşarı ile Genel Kurmay Başkanı'nın dinlenmesini reddetmedik. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı 'geleceğim' dedi fakat cephede gelemiyor. Sonra 'Bunun siyasi sorumlularını çağıralım' dediler. Biz de dedik ki, 'Beraber bulalım. Birgül Ayman'a soralım', 'Cemaatle kol kola girdik' diyor. Geçmişte Pensilvanya gezilerinden bahsediliyor. Her partiden birileri gitmiş. Özellikle Komisyon Sözcümüz Belma hanımın bahsettiği gibi 15 Temmuz mağdurlarını incelerken İstanbul'da şehitler köprüsünü, Vatan Caddesi'ndeki şehitlerimizi atlayamazdık. Bunlara CHP katılmadı. 'Geleceğiz' dediler, tereddüt ettiler. Gelmediler. Önümüzdeki hafta Marmaris'e gideceğiz. 'Gelmeyeceğiz' diyorlar. Kendileri bilir. Ama Marmaris'e gitmemek olur mu? Çünkü darbenin hedefinde AK Parti iktidarı, Cumhurbaşkanı ve ona yönelen bir suikast var. Orada 2 şehidimiz var. Tarihe not düşüyoruz. Görgü tanıklarını yerinde dinleyeceğiz. Diyorlar ki 'Buraya gelseler olmaz mı' buraya çağırsak birkaç kişi dinlenebilir. Ama yerinde incelenmesi daha önemli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber