TCDD istasyonları özelleştirilecek

Haber Giriş : 03 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD, özelleştirme atağına geçti. TCDD istasyonlarından 500'ü özel sektöre kiralanacak. Girişimciler, gar ve istasyonlarını kiralamak için TCDD Taşınmaz Mallar Dairesi Başkanlığı'na yazılı başvurabilecek

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, özelleştirme çalışmlarına hız verdi. TCDD, zararın artması nedeniyle yıllardır çekidüzen verilemeyen istasyonları düzenlemek için harekete geçti. Proje gar ve istasyonlarının Avrupa standardına yükseltilmesini amaçlıyor. İstasyon sahalarındaki mevcut yapıların yeniden düzenlenmesi ve özel sektör eliyle işletilmesi için çalışma başlatıldı. Girişimciler, gar ve istasyon sahalarını kiralamak için TCDD Taşınmaz Mallar Dairesi Başkanlığı'na yazılı olarak başvuruda bulunacaklar.

Talepte bulundukları istasyon sahaları yerinde görülerek, kiralanabilecek arazi ve tesisler tespit edilecek. Önerinin uygun bulunması üzerine, kurum tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenecek kiralama dönemi ve miktarı ihale edilerek kiralanacak. Gar ve istasyonların Avrupa standardına yüksetilmesi amacıyla hazırlanan projeye göre, bu alanlar kentlinin sosyal, kültürel ve ticari ihtiyaçlarını karşılayabilen mekan ve aktivitelerin yer aldığı, sirkülasyonun yüksek olduğu merkezler haline dönüştürülecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber