Müdür olarak döndüğü okulda köy çocuklarının umudu oldu

Aksaray'da öğretmenlik yaptığı köy okuluna 2 yıl sonra müdür olarak dönen Özçiftçi, kütüphaneden teknoloji sınıfına fiziki şartları kısa sürede iyileştirerek, çocuklara okulu daha çok sevdirip, eğitim başarısını yükseltmeyi başardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2016 18:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Müdür olarak döndüğü okulda köy çocuklarının umudu oldu

Turan Kazak/Oğuzhan Demiray

Aksaray Altınkaya Ortaokuluna 2011'de atanan 33 yaşındaki matematik öğretmeni Süreyya Özçiftçi, 2 yıl sonra kent merkezindeki Atatürk İlkokuluna tayin oldu.

Geçen yıl çok sevdiği Altınkaya köyündeki okula müdür olarak dönen Özçiftçi, çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesi hayalini gerçekleştirmek için çalışma başlattı.

Okulun eksiklerini belirleyerek bunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, köy muhtarı ve öğretmenlerle paylaşan Özçiftçi, adeta imece usulü yapılan çalışmayla okulu baştan aşağı yeniledi.

Köye yakın 13 yayladan öğrencilerin taşımalı sistemle eğitim gördüğü okulda, yeni oyun alanı, kütüphane ve teknoloji sınıfı bulunuyor.

"Tek amacımız öğrencilerin başarısı"

Özçiftçi, AA muhabirine, daha önce de görev yaptığı için köyde herkesin kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

Her şeyi öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim görmesi için yaptıklarını anlatan Özçiftçi, şöyle konuştu:

"Okuldaki fiziki yapıyı güzelleştirirken tek amacımız öğrencilerimizi daha başarılı kılmaktı. Bir yıl öncesine nazaran öğrencilerimiz, akademik olarak çok iyi durumdalar. Daha başarılılar. İyileştirmelerle okulumuz daha cazip hale geldi, öğrenciler okulu daha çok sevmeye başladı. Devamsızlık sorunu şu an yok denecek düzeyde." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber