5 bin yeni sözleşmeli öğretmen atanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 17:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çorum'da öğrencilerin karne töreninde yaptığı konuşmada 10 Şubat'ta 10 bin kadrolu öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini, 15 Şubat Perşembe günü ise 5 bin yeni sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını müjdeledi

Bakan Çelik, öğrencilere verilen karnelerin aynı zamanda hem öğretmenlerin, hem de anne- babaların durumlarını yansıttığını belirtti.

Ankara'dan karayoluyla Çorum'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere karne verme törenine katıldı. Okula girişte çocukların büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Bakan Çelik, bazı öğrencilerle elleriyle ?çak' yaptı. Ardından da çocuklarla sarmaş dolaş oldu. Çocukları ?Gül bahçemizin gonca gülleri' olarak niteleyen Bakan Çelik, verilen karne notların sadece çocukların değil, anne ve babaların, öğretmenlerin, okul idaresinin durumlarını yansıttığını belirtti.

Öğrencilerin velilerine de seslenen Bakan Çelik, çocukların karnelerinin iyi olması halinde tebrik edilmesini ve yüreklendirilmesini istedi. Çelik, ?Ama kesinlikle hiçbir zaman bu durumu abartmayalım. Çünkü dozu kaçmış bir övgü çocuğun özellikle şımarmasına yol açabilir, rehavete düşürebilir? dedi. Bakan Hüseyin Çelik, karnesi başarısız olan çocuğa ise cesaretini kıracak, ümitsizliğe düşürecek şekilde davranılmamasını istedi, ?Onu, kendisini gereksiz, lüzumsuz, işe yaramaz hissettirecek bir tavır kesinlikle takınmamalıyız? diye konuştu.

?VURDULU KIRDILI OYUNLARDAN KENDİNİZİ ALI KOYUN'

Öğretmenlere seslenen Bakan Çelik, eğitimde başarının kilit noktasının anahtar kelimesinin sevgi olduğunu belirterek, ?Bu sevginin öğrenciye hissettirilmesi gerekir? dedi. Öğretmenlerin, gözleri gülen, yüzü gülümseyen, bütün davranışlarıyla bir annenin, babanın, ağabeyinin, ablanın şefkatine sahip olması gerektiğini de anlatan Bakan Çelik, ?Bu özellikleri bir insan kendisinde hissetmiyorsa, kesinlikle öğretmenlik mesleğine girmemelidir? diye konuştu.

Öğrencilere 15 günlük tatil süresinin ?sırt üstü yatın' anlamına gelmediğini vurgulayan Çelik, ?24 saat demiyorum ama, daha önce öğretmenlerinizin tavsiye ettiği kitapları okuyun. Vurdulu kırdılı bilgisayar oyunlarından kendinizi alı koyun? dedi.

ÖĞRETMEN ALIMI

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha önce duyurdukları gibi 10 Şubat'ta 10 bin yeni kadrolu öğretmen atamasının yapılacağını tekrarladıktan sonra bir müjde daha verdi ve 15 Şubat Perşembe günü 5 bin yeni sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı. ?Öğretmen olmayı bekleyen gençlere bu müjdeyi veriyorum? diyen Bakan Çelik, yine şubat ayında 2 bin hizmetli ve memur atamasının gerçekleştirileceğini kaydetti. Bakan Çelik daha sonra Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber