Roche'ın eski genel müdüründen Sağlık Bakanlığı müfettişlerine suçlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Roche İlaç Firması'nin eski müdürü Veysi Mungan, ilaç alımlarında kamunun zarara uğratıldığını ileri sürerek Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu üyeleri, İlaç Ruhsatlandırma, Fiyatlandırma, ilaç firması yetkilileri ve sorumluları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Roche İlaç Firması'nin eski müdürü Veysi Mungan, Cumhuriyet Savcısı Savcı Hüseyin Nazmi Okumuş'a 5 sayfalık bir dilekçe vererek şüpheliler Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Dr. Metin Akman, Müsteşar Yardımcısı Dr. Ulvi Saran, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, Müfettiş Yardımcısı Çağrı Özyiğit ve Roche İlaç Firması Eski Genel Müdürü Faruk Yöneyman hakkında suç duyurusunda bulundu. Şüpheliler tarafından kamunun örgütlü bir şekilde zarara uğratıldığını iddia eden Mungan, kamu zararlarının tahsilinin imkansız hale getirildiğini öne sürdü. Mungan ayrıca, Roche firmasının mal varlıklarını satarak piyasadan çekildiği haberlerinin gazetelerde yer aldığı için kamunun uğradığı zararların tahsilinin imkansızlaşması ihtimaline karşı söz konusu şirket ile sorumluların mallarına kamu yararı adına tedbir konulmasını talep etti.

Mungan, dilekçesinde Roche firmasının kamuyu zarara uğratıp haksız kazanç elde ettiğinin Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı'nın 3 raporuyla sabit olduğunu ileri sürerek, firmanın fabrikasını satıp Türkiye'deki üretimden çekileceğinin bir çok gazetede haber olarak kullanıldığını hatırlattı. Mungan, Roche firmasının Türkiye'den çekip gitmesi durumunda sebep olduğu kamu zararlarının tahsil edilememesi noktasına kadar gidebileceğini ifade etti. Satışı yapılmakta olan Roche fabrikasına tedbir konulmasını isteyen Mungan, kamu alacağının Roche'den tahsiline kadar bu tedbirin sürdürülmesini ve satışın engellenmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber