TCDD çalışanı 3 sanığın tutuklunun halinin devamına karar verildi

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski TCDD personeli 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2016 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TCDD çalışanı 3 sanığın tutuklunun halinin devamına karar verildi

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Abdülkadir Korkmaz (28), Hüdai Yorgun (52) ve Mustafa Arıkan (35) hazır bulundu.

İddianamede ''TCDD abisi'' olarak adı geçen Hüdai Yorgun, savunmasında, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi. ByLock programını kullanmadığını öne süren Yorgun, şöyle konuştu:

"Ben ByLock programının adını ilk kez sorguda duydum. Ne ben ne de ailemden kimse kullanmıştır. Çalışma hayatım boyunca farklı sendikalara üye oldum. İddianamede adı geçen Ufuk Ulaşım-Sen sendikasından Mayıs 2016'da ayrıldım. Bank Asyada ise 1996 yılından beri hesabım vardır. Bankaya para yatırma işlemi bankacılık faaliyetidir, bağış değildir. Faizsiz bir bankacılıktı. Bundan dolayı tercih ettim. Ben TCDD ve diğer kurumların abisi değilim. Herhangi şekilde himmet ya da burs adı altında katkı sağlamadım. Hiçbir silahım olmadığı halde terör örgütü üyesi olarak nitelendiriliyorum. Yaklaşık 4 aydır tutukluyum.Tahliyemi talep ediyorum."

Sanıklardan Korkmaz da iddianamedeki suçlamaları kabul etmedi.

Devlet yurdunda yetiştiğini belirten Korkmaz, "Mardinli korucu bir ailenin çocuğuyum. Babam ve birçok yakınım PKK saldırılarında şehit oldu. Bana silahlı terör örgütü suçlaması yapılması şehit yakınlarımın kemiklerini sızlatıyor. Sendikaya üye olmamdan dolayı terör örgütü üyesi olarak gösterildim. Bunun suç olarak nitelendirilmesi mümkün değildir. Bank Asyaya para yatırmanın suç olduğunu bilmiyordum. 127 gündür tutuklu durumdayım. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanık Mustafa Arıkan ise iddianamede delil olarak gösterilen sendika üyeliğinin yasal hak olduğunu savundu.

FETÖ ile ilişkisinin olmadığını iddia eden Arıkan, tahliyesini talep etti.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 2 Mart'a erteledi.

Sinan Balcıkoca

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber