Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü'nden tekzip

Memurlar.net'te yapılan bir haber üzerine Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü tekzip gönderdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2016 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü'nden tekzip

İşte ilgili tekzip

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Sayın Yetkili,

'İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLERİ KADROYA ALAN REKTÖR NEDEN HALA GÖREVDE' HABER METNİ TEKZİBİ

www.memurlar.net adlı internet sitenizde 09.12.2016 tarihinde yer alan "İhraç Edilen Akademisyenleri Kadroya Alan Rektör Neden Hala Görevde?" başlıklı haber Üniversitemiz ve şahsım hakkında asılsız iddialar içermektedir.

Hiçbir somut veriye dayanmadan, kaynakların güvenilirliği ve bilgilerin doğruluğu teyit edilmeden yapılan bahse konu haber "maksatlı ve mesnetsizdir." Haberde yer alan "Bir çok Devlet birimi; 17-25 Aralık 2013 sonrasında, FETÖ'ye karşı etkin bir mücadele yürütmelerine rağmen, Rektör Deveci'nin FETÖ mensuplarını akademisyen olarak aldığı iddia ediliyor." iddiası; hem şahsımın hem de kurumumun FETÖ'ye karşı etkin bir mücadele yürütmediği ve aksine destek olduğu algısı oluşturmaktadır. Ne rektörlük dönemimde ne de rektörlük öncesi meslek yaşantımda, ilgili terör örgütü dahil hiçbir zararlı yapıyla yakınlığım söz konusu olmamıştır. Bütün meslek yaşamı boyunca FETÖ ve bu gibi bölücü yapılarla mücadele etmiş biri olarak, ismimin bu şekilde gündeme getirilmesinin maksatlı olduğu kanaatindeyim (YÖK bunun en resmi şahididir).

Üniversitemiz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde milli iradeden yana tavır alan ilk üniversitelerden biri olmuş ve bu tavrımız kamuoyuna darbe girişiminin/kalkışmasının ilk dakikalarında web sitemizden duyurulmuştur. Darbe kalkışmasının devam ettiği saatlerde, vakit henüz gece yarısı iken duruşumuzu kamuoyuna açıkladık.

15 Temmuz öncesi dönemde malum yapıyla olan mücadelemiz artarak ve güçlü bir şekilde devam etmiştir. FETÖ ile ilişkisi bulunduğu tespit edilen ve tarafımıza bildirilen personel hakkında gerekli soruşturmalar oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmaktadır. Öte yandan, FETÖ ile mücadele kapsamında özellikle sendikalar başta olmak üzere paydaş sivil toplum kuruluşları ile gerekli irtibatlar kurularak ellerinde bulunan bilgi ve belgeler talep edilmiş bu mücadeleye katkı yapmaları konusunda gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Özellikle bir kısım odaklar bi} mücadelemizde kurumumuza destek olmak yerine, bu vatan mücadelesini kendi şahsi hesaplarına alet etmek istemiş ve bunun sonucu olarak da şahsıma yönelik mesnetsiz dedikodular çıkarmışlar ve bu dedikodulardan medet ummuşlardır. İşin en üzücü yönü ise bu mesnetsiz iddiaları taşıdıkları sizin gibi ulusal haber ajanslarını da şahsi husumetlerine alet etmeleridir. Bu mesnetsiz iftira sahiplerini tahmin etmek zor olmasa gerek ve bu kişiler ile mücadelem hukuk zemininde sürecektir. Haberde yer alan "Ancak buna rağmen Rektör Deveci hala görevde ve FETÖ soruşturmalarını yürütüyor. Üstelik Üniversite de yürütülen FETÖ soruşturmalarının etkin olarak yürütülmediği ve göz boyandığı da yüksek sesle ifade ediliyor." iftirasının aksine, yapılan soruşturmalar benzer üniversiteler ile kıyaslandığında FETÖ ile mücadele noktasında üniversitemiz çoğu üniversiteden daha ileridedir. Ayrıca FETÖ soruşturmaları sırasında kişilere ne iftira ne de merhamet söz konusudur. Haberi size kadar taşıyan bu odaklar, soruşturmanın etkinliğini teyit noktasında acaba ne bilip saklıyorlar? Devletimizin doğru adım atmasına yardımcı olmak yerine yaygara çıkarmayı hedefleyen zihniyete de alet olunmamalıdır.

Şahsım ve Üniversitemizi yıpratmaya yönelik çıkar grupları tarafından sipariş Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır

edilen haberlerin dayanak gösterildiği ilgili haberiniz basın etiği ile bağdaşmamaktadır. Ulusal bir medya kuruluşu olan sitenizin kendi kişisel hırsları sebebiyle mesnetsiz ve uydurma haber üreten çıkar gruplarına alet olarak uydurma ve servis haberleri yayınlamasını esefle kınıyorum. Üniversitemizin bu şekilde mesnetsiz haberlere konu edilmesinin ardında farklı amaçların ya da ezikliğin gizli-açık yansıması olduğu düşünülmelidir.

Üniversite yönetimi olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da huzur bozacak herhangi bir duruma izin verilmeyeceğini bildirir, toplumsal birlikteliğimize ve eğitim öğretim kurulularının saygınlığına zarar verecek her türlü girişimi kınadığımızı belirtiriz.

Bundan dolayı; hukuki, cezai ve mali dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla bu cevap ve düzeltme metninin, 5187 Sayılı Basın Kanununun 14. maddesi uyarınca, teslim aldığınız tarihten itibaren üç gün içerisinde, aynı internet sitenizde ve aynı puntolarla "İhraç Edilen Akademisyenleri Kadroya Alan Rektör Neden Hala Görevde? Haber metni tekzibidir" adıyla yayınlanmasını rica ederim. 15/12/2016

e-imzalıdır

Prof. Dr. Durmuş DEVECİ

Rektör

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber