Büyük şirketlere de usulsüz sorgulama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Bilgi İşlem Merkezine girerek, devlet görevlileri, siyasiler, iş adamları ve gazetecilere yönelik usulsüz sorgulama yapan kişilerin, aynı işlemi bazı büyük özel sektör şirketleri için de gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Sorgulama skandalını araştırmak için Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulunda oluşturulan özel komisyonun çalışmaları sırasında her gün yeni bilgilere ulaşılıyor.

Soruşturmayı derinleştiren komisyon üyeleri, devlet görevlileri, siyasiler ve gazeteciler için çok sayıda sorgulama yaptığı tespit edilen kamu görevlilerinin, başka kimler hakkında sorgulama yaptıklarını da araştırma kararı aldı.

Bu çerçevede tekrar Bilgi İşlem Merkezi kayıtlarına girildi ve daha önce hakkında sorgulama yapıldığı belirlenen 30 kişi ve kuruluşun dışındaki hangi isimler için usulsüz inceleme yapıldığı taranmaya başlandı.

Söz konusu tarama sonucu ortaya çıkan ilk bulgularda, devlet görevlileri, siyasiler, iş adamları ve gazetecilerin sistemdeki gizli bilgilerine giren kamu görevlilerinin, büyük özel sektör şirketlerinin bilgilerine de girerek, onlar için de çeşitli sorgulamalar yaptıkları anlaşıldı.

Sorgulamaya alınan şirketler içerisinde bazı büyük otomotiv firmalarının yanı sıra, büyük hipermarket zincirleri ve inşaat şirketlerinin olduğu da görüldü.

Komisyon üyeleri, bu şekilde başka hangi şirketler için usulsüz sorgulama yapıldığını araştırıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber