FETÖ mensubu katip, örgüte nasıl bilgi sızdırdığını anlattı

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından örgüt faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve suça karışanlar hakkında yasal işlem yapılması amacıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2016 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ mensubu katip, örgüte nasıl bilgi sızdırdığını anlattı

Fahrettin Gök

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan katip, adliyelerden sorumlu sözde "bölge adliye imamı" Y.B. ve yardımcısı S.G'ye soruşturma evrakları ve mahkeme dosyalarındaki bilgileri taşınabilir tarayıcılar vasıtasıyla sızdırdıklarını itiraf etti.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından örgüt faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve suça karışanlar hakkında yasal işlem yapılması amacıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Savcılığın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün adliye yapılanmasını deşifre etmek amacıyla araştırma başlattı. Bu çerçevede ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucunda, terör örgütüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanan bazı çalışanların ifadeleri, FETÖ'nün adliyelerde nasıl bir yapılanma oluşturduklarını ortaya koydu.

Erzurum Adliyesinde katip olarak görev yaparken gözaltına alınan ve soruşturma kapsamında tutuklanan A.C, emniyet ve cumhuriyet savcılığında verdiği ifadede, FETÖ mensuplarının kurdukları ağ ile soruşturma ve dava dosyalarına nasıl ulaştıkları deşifre etti.

Tutuklanan FETÖ'nün sözde bölge adliye imamı öğretmen Y.B. ve yardımcısı muhasebeci S.G'nin diğer illerde olduğu gibi Erzurum'da da adliye yapılanması oluşturduğunu, bu yapı içindeki çalışanların dışarıyla sürekli bağlantılarının olduğunu anlattı.

İfadesinde adliye içindeki bazı sorumlu kişilerin kendilerine bu tür materyaller ulaştırdığını belirten A.C, "FETÖ'ye mensup kişilerin adliyeye intikal etmiş soruşturma evrakları, mahkeme dosyası, iddianame, esas hakkındaki mütalaa ve benzeri deliller, üzerinde flash bellek takılı 'çubuk tarayıcılar' ile taranıyor ve bu kişilere ulaştırılıyordu. Onların bunu en tepedeki kişilere ulaştırdığını biliyorduk. Örgüt mensupları bu evraklar doğrultusunda kendilerini hazırlayıp duruşmalara katılıyorlardı. Delilleri karartmak için önlem alıyorlardı. Biz sadece verilen görevi yapıyorduk." ifadelerini kullandı.

Adliyede bu kişilerle bağlantılı katip, mübaşir ve diğer çalışanların sürekli toplantılar düzenlediğini kaydeden A.C, toplantılarda talimatlar aldıklarını ve bu kişilerin "bölge adliye imamları" olduklarını bildiklerini vurguladı.

Terör örgütünün sözde bölge adliye imamlarının belli zamanlarda ev ve iş yerlerine gelerek denetim yaptığına dikkati çeken A.C, ifadesinde şu bilgileri verdi:

"Bu sorumlular belli zamanlarda ev ve iş yerlerimizi de denetliyorlardı. Olası bir baskın ve aramada, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar ile örgüte ait gazete, dijital materyaller ve sohbet evraklarının ortadan kaldırılması talimatını veriyorlardı. Dikkat çekmememiz için örgüt aleyhinde kötüleyici konuşmalar yapmamızı öğütlüyorlardı. Biz de verilen talimat doğrultusunda gereken tedbirleri alıyor, var ise bunları ortadan kaldırıyorduk."

A.C, adliye içinde belirlenen kişilerin telefonlarına, sözde yöneticiler tarafından örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un yüklendiği ve buradan gelen talimatların kendilerine ulaştırıldığını itiraf etti.

Taşınabilir çubuk tarayıcıların özellikleri

Basılmış fotoğraflar veya A4 boyutundaki dokümanların kolayca JPG veya PDF dosyasına anında çevirebilme özelliğine sahip taşınabilir çubuk tarayıcılar, "Micro SD" kart, flash bellek, USB kablosu üzerinde takılı olarak taranan dokümanı PC, laptop, tablet veya akıllı telefonlara kolaylıkla aktarabiliyor. Kalem pil ile çalışan bu cihaz elektrik prizine ihtiyaç duymadan her ortamda kolayca istenen sayfayı taranabiliyor ve belli seçeneklerle kopyalama işlemini yapabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber