Sözleşmeli sağlıkçılarda eş durumu tayini istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, 4/B'lilerin sözleşmelerine ve 4924'lerin çifte damga vergisine açılan davalardan sonra bu defa sözleşmeli personellerin eş durumu nedeni ile tayin hakkından yararlandırılması için çalışmalarına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan sözleşmeli personelin eş durumu tayin hakkını örnek gösteren sendika, sözleşmeli sağlıkçılara da bu hakkın verilmesi için Sağlık Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulundu. Başvurunun olumsuz sonuçlanması halinde konu yargıya taşınacak.

Sözleşmeli personellerin eş durumu nedeni ile tayin hakkının bulunduğunu ve bu hakkın kullanılmasında mevzuat engelinin olmadığını savunan Sendika Genel Başkanı Önder Kahveci, ?her hangi bir düzenlemeye gerek kalmaksızın sözleşmeli personellerin eş durumu nedeni ile tayin taleplerini karşılanabilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ki sözleşmeli personellerin eş durumu nedeniyle tayin hakkı bulunmaktadır. Aynı statüde Sağlık Bakanlığında çalışan sözleşmeli personellere bu hakkın verilmeyişi tamamen keyfi bir uygulamadır. Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak başvurduk. Gerekçelerimizi anlattık. Eğer Bakanlıktan bu başvurumuza olumsuz yanıt gelirse dava açma yoluna gideceğiz? dedi.

Eş durumundan tayin hakkının bulunmayışı ailelerin parçalanmasına kadar varan üzücü sonuçlar doğurduğunu ifade eden Kahveci sözleşmeli personellere de seslenerek gerek 4924 sayılı kanuna gerekse 657 sayılı kanunun 4/b maddesine göre görev yapan personellerin eş durumu nedeni ile tayin müracaatında bulunmaları, taleplerinin karşılanmaması halinde her türlü hukuki desteği sağlamak üzere sendikaya bilgi vermelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber