İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Özelleştirme nedeniyle işsiz kalan kalan işçilere ilişkin tasarı imzaya açıldı

Haber Giriş : 03 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda, genel olarak hükümet çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yapıldığını ifade etti.

Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda özelleştirme konusunu da görüştüklerini ifade ederek, Türkiye'nin, özelleştirmede en geri kalmış birkaç ülkeden biri olduğuna dikkati çekti.

Her özelleştirmenin, beraberinde bazı sıkıntıları getirdiğine işaret eden Çiçek, şunları kaydetti:''Bunların başında İş Kanunu hükümlerine tabi dahili veya geçici statüsünde çalışmaktayken, iş akdi feshedilen ve emeklilik hakkını elde edememiş, burada çalışan insanlarımız var.

27.11.1994 tarihinden itibaren bu statüde çalışmış olup, emeklilik hakkını elde etmemiş olanlara, alternatif istihdam imkanını getirebilmek ve hiç olmazsa emeklilik sürelerini tamamlamaya imkan verebilmek açısından devletin ihtiyacını da hesaba katarak, çünkü bu sene 40 bin kadro verilmektedir. 40 bin kadro maalesef, kurumlarımızın, dairelerimizin ihtiyacını karşılayamamakta. Ama buna karşılık, öyle bir sınırlama söz konusudur. Hiç olmazsa ara eleman ihtiyacını, bu personel yoluyla karşılayabilmek adına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4-c maddesi çerçevesinde çalışmalarına imkan verecek bir yasal düzenlemeye ihtiyaç hasıl olmuştur. Bu yasa tasarısı imzaya açılmıştır. Tamamlandığında TBMM'ye sevk edilecektir.

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber