Himmet vermediği için şirketini batırdılar

Silivri'deki konut projesi için Bank Asya'dan kredi talep ettiğini söyleyen ITC Holding'in sahibi Nusret Görmüş, kredi karşılığında kendisinden istenen himmeti vermediği için şirketinin batırıldığını iddia etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Aralık 2016 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Himmet vermediği için şirketini batırdılar

Musa Kesler

ITC Holding'in sahibi işadamı Nusret Görmüş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, 'himmet' vermeyi kabul etmediği için şirketlerinin batırıldığı iddiasıyla suç duyurusu yaptı. Görmüş, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, firari işadamı İhsan Kalkavan ve Bank Asya'nın eski genel müdürü Ünal Kabaca'dan şikayetçi oldu. Şikayet dilekçesine göre Görmüş, 2006'da Silivri'de 60 milyonluk bir konut projesi başlattı. Bir süre sonra da finansal destek için kredi arayışına girdi. Görmüş sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

İpotek karşılığı kredi

"Şirket çalışanlarından İlker Çelik, Bank Asya'nın eski yönetim kurulu başkanlarından İhsan Kalkavan'ın akrabası olduğunu, krediyi tahsis ettirebileceğini söyledi. Çelik bir iki gün içerisinde Kalkavan ile görüştüğünü, kredinin kısa zamanda çıkarılabileceğini ve İhsan Kalkavan'ın şahsımla da görüşmek istediğini söyledi. Bir gün sonra görüştüm. Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca'ya yönlendirdi. kredinin ipotek karşılığı verilebileceği söylendi."

"1 ay geçmesine rağmen bir cevap alamadık. Finansal zorluklarla uğraşırken İhsan Kalkavan'ın yönlendirdiği firmalarla görüşmek istemedik ve ortaklık tekliflerine sıcak bakmadığımızı, sadece kredi kullanmak istediğimizi hem gelen firmalara hem de Kalkavan'a bildirdik."

'400 bin dolar himmet'

"Bu yapıya tavır almamızdan 3-4 gün sonra adlarının Mustafa Aksoy ve Ahmet .. olduğunu bildiğimiz, daha sonra 'himmet abileri' veya 'himmet imamları' olduğunu öğrendiğimiz şahıslar İhsan Kalkavan ve Ünal Kabaca'nın yönlendirmesi ile aradıklarını söyleyerek Bank Asya adına randevu alıp görüşmek istediler. Kredinin hazır olduğunu ve hatta ilerideki projelerimizin tamamını Bank Asya olarak limitsiz olarak finanse edebileceklerini bildirdiler. Fakat kendilerine 400 bin dolar himmet ödememiz gerektiğini ve okuttukları öğrencilerin aylık giderleri için ayda 24 bin lira ödememiz gerektiğini söylediler. Beni Amerika'ya, Gülen'i ziyarete götürmek istediler. Kendilerine 'Kardeşim zaten paramız olmadığı için banka kredisine başvurduk. Böyle bir paramız yok, veremeyiz' dedim. Onlar da Amerika'ya giderken ödemenin yapılmış olmasının çok önemli olduğunu, eğer nakit yoksa 6 aylık sıralı çekler de alabileceklerini söylediler. Ben de tekrar gelmeleri halinde suç duyurusunda bulunacağımı belirterek kalktım. 'Görürsün!' diyerek çıkıp gitmişler."

'Asılsız haberler yayınlandı'

"15 gün sonra Cihan Haber Ajansı, Zaman gazetesi, Samanyolu, bugün Tv ve gruba bağlı diğer medya organlarında aleyhte ve asılsız haberler çıkmaya başladı. Bunun üzerine holdingin bazı finans kurumlarıyla yaptığı görüşmeler iptal edildi, devam eden haberler neticesinde şirketin itibarı zedelenerek zor duruma düştü. Piyasadan vadeli mal alamayan şirket haciz işlemleriyle karşılaştı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber