TRT'deki usulsüzlüklere hergün bir yenisi ekleniyor

Haber Giriş : 04 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürlüğü'nde, 85 personelin çalışırken, yüzde 70 devam zorunluluğu olan üniversitelerden lisans ve yüksek lisans diplomasını nasıl aldıkları araştırılıyor. TRT'de, çalıştığı ilin dışında başka illerde üniversite bitiren personel olduğu da ortaya çıktı.

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun, TRT'ye ilişkin 2002 raporuna ilginç bir olay yansıdı. TRT'de son beş yılda, 1998-2003 içinde 450 civarında personel, lisans ve yüksek lisans diploması vererek intibaklarının yapılmasını istedi.

Çalışırken okuyan bu personelin büyük bir kısmının devam zorunluluğu olmayan A.Ü Açık Öğretim Fakültesi mezunu oldukları ancak lisans ve yüksek lisans diploması getiren personelin 85'inin de yüzde 70 devam zorunluluğu olan okulları bitirdiği belirlendi.

Personel Dairesi Başkanlığı, lisans ve yüksek lisans diploması getiren her personelin bitirdiği okula bu personelin yüzde 70 devam zorunluluğu olan eğitime devam edip etmediğini; çalıştığı birimine ise, çalışırken yüzde 70 devam zorunluluğu olan okula devam eden personelin mesaiye nasıl devam ettiğini soruyor. TRT'nin, alınan cevapların tutarlı ve mevzuata uygun olmaması halinde hiçbir işlem yapmadığı belirtildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber