Bayındırlık Teftiş Kurulunun yolsuzluk raporunu zamanaşımına uğrattığı iddia ediliyor

Haber Giriş : 04 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın, yolsuzluk raporlarıyla ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bir uyarı yazısı gönderdiği ortaya çıktı. Başbakanlığın sözkonusu uyarı yazısını, gelen ihbar mektupları nedeniyle gönderdiği bildirildi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın bazı raporları geciktirerek, kamuyu trilyonlarca liralık zarara uğrattığına ilişkin bir ihbar mektubu geldi. Mektupta, Bayındırlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Aydın Yakup Çetin'in, incelenen ve raporu hazırlanan bir işi başka müfettişlere de incelettirdiği ve bu yöntemle, raporları zamanaşımına uğratığı iddia edildi.

İhbar mektubunda, MİT, Aşı Serum ve Sivil Savunma İnşatları işlerinin, SHÇEK'in, İstanbul Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi inşaatının, Afyon Bolvadin Devlet Hastanesi inşaatının, deprem konutları inşaatlarının incelemesinin, incelemeleyi yapan müfettişlerden alınarak, başka müfettişlere verildiği öne sürüldü. Mektupta, bu yöntemle Teftiş Kurulu Başkanı Çetin'in görevi kötüye kullandığı iddia edildi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, ihbar mektubunu inceledikten sonra, gereğinin yapılması için Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'e gönderdi. Başbakanlık'tan gelen, uyarı yazısının Bayındırlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda ise rahatsızlağa neden olduğu bildirildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber