1 metrelik karın bulunduğu köyde hasta kurtarma operasyonu (Resimli)

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Arama Kurtarma Timi (AKUT) ekibi tarafından, yaklaşık 3 saat süren zorlu bir operasyon sunucu yüksek tansiyon hastası yaşlı bir bayan, kar motoruyla kurtarılarak hastaneye ulaştırdı.

İl merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkağıl Köyü'nde ikamet eden Zeynep Çağrıtekin'in (70) rahatsızlandığı ihbarını alana AKUT ekibi, gerekli hazırlıklarını tamamladıktan sonra yola çıktı. Bingöl-Elazığ karayolu güzergahındaki köyün yol ayırımına kadar araçla giden Ahmet Buzrul başkanlığındaki 3 kişilik AKUT ekibi, daha sonra kapalı olan 8 kilometrelik köy yolunu zorlu bir yolculuğun ardından kar motoruyla katederek hastaya ulaşabildi. Hasta, köyde ilk müdahalenin ardından kızağa bindirilerek kar motoruna bağlandı. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı bölgede yola çıkan ekipler, zaman zaman zor anlar yaşadı. Yaklaşık 3 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından asfalt yolda hazır bekletilen araca ulaştırılan yaşlı kadın, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan hastanın, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ahmet Buzrul, hastayı başarılı bir çalışmanın ardından hastaneye ulaştırdıkları için mutluluk olduklarını söyledi. Buzrul, bu yıl yapacakları tüm hasta kurtarma operasyonlarını, 1 ay önce kansere yenik düşerek hayatını kaybeden birim başkanları Veysel Aksoy'un anısına gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber