Öğretmen alımı için illerde bürolar kurulmaya başlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Türkiye genelinde toplam 10 bin kadroya öğretmen ataması yapılacağını, bu nedenle Samsun'da öğretmen alımları için başvuru büroları açtıklarını belirtti.

Müdür İspirli, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere 1-7 Şubat 2007 tarihleri arasında başvuruların alınacağını kaydederek, "Alınacak başvurulara dayalı olarak ilk atama biçimiyle 28 alanda 9 bin 800, açıktan atama ve açıktan ilk atama biçimiyle 20 alanda 100, kurumlar arası ilk atama ve kurumlar arası yeniden atama biçimiyle 20 alanda 100 olmak üzere Türkiye genelinde toplam 10 bin kadroya öğretmen ataması yapılacak. Samsun'daki öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 1-7 Şubat 2007 tarihleri arasında öğretmen alımlarını gerçekleştirmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü merkez olmak üzere Bafra, Çarşamba ve Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nde başvuru büroları kurulmuştur. Öğretmen adaylarının başvuru dönemlerinde sıkıntı yaşamamaları için başvuru işlemlerini son günlere bırakmamalarını öneriyoruz" dedi.

İspirli, tercih ve KPSS puanı esas alınarak bakanlık tarafından internet ortamında Samsun'a ataması gerçekleştirilecek öğretmenlerin öncelikli olarak öğretmen ihtiyacı bulunan Vezirköprü, Asarcık ve Ayvacık İlçeleri'nde değerlendirileceği de ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber