CHP'li heyet, Ortaköy'de incelemelerde bulundu

Aralarında milletvekillerinin de olduğu CHP'li heyet, olay yerine gelerek karanfil bıraktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2017 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li heyet, Ortaköy'de incelemelerde bulundu

Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu CHP'li heyet, Beşiktaş Ortaköy'de terör saldırısının meydana geldiği alana karanfil bıraktı.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve bazı CHP milletvekillerinden oluşan heyet, terör saldırısının gerçekleştiği eğlence mekanına yürümek istedi.

Saldırının ardından süren olay yeri inceleme çalışması nedeniyle Muallim Naci Caddesi'ni trafiğe kapatan ekiplerin oluşturduğu kontrol noktasından geçişlerine izin verilmeyen heyet, kurulan barikatı zorla geçti. Bir süre ilerledikten sonra tekrar polis ekiplerince durdurulan gruptan sadece milletvekilleri ve İl Başkanı Canpolat'ın geçişine izin verildi.

Olay yerine karanfil bırakan heyet adına basın mensuplarına açıklama yapan Cemal Canpolat, yeni yılda onlarca yurttaşın hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Son bir yıldır yüzlerce yurttaşın terör olayında hayatını kaybettiğini dile getiren Canpolat, sorumluların istifa etmesi gerektiğini savundu.

Bu arada, trafiğe kapatılan Muallim Naci Caddesi'nde ikamet eden vatandaşların, polis kontrol noktasındaki ekiplere nüfus cüzdanlarını ibraz ettikten sonra aramadan geçirilerek geçişlerine izin verildi.

Olay yeri incelemesi nedeniyle trafiğe kapatılan Muallim Naci Caddesi, araştırmaların sona ermesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Duvarlarına mavi branda çekilen eğlence mekanının kapısının önünde de polis kontrol noktası oluşturuldu. Olay yerindeki bazı trafik tabelalarında da kurşun izlerinin bulunduğu görüldü.

- Polis ekipleri her ihbarı değerlendiriyor

Öte yandan, terör saldırısı şüphelisinin yakalanması için polis ekiplerince başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Beşiktaş Kuruçeşme'deki Muhtar Hüseyin Sokak'ta saldırganın eşkaline uygun bir şüphelinin olduğu yönünde ihbar üzerine, bölgeye Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile özel harekat ekipleri sevk edildi.

Ekipler, söz konusu eşkale uygun kişinin bulunması için bölgede kapsamlı çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber