İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlıkçıya ünvanda ikinci şans verilecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sağlıkçılara yeni bir ünvan değişikliği sınavı açılacağını açıkladı. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu üyeleri Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ı makamında ziyaret etti. Sağlık çalışanlarının sorunlarını anlatan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir de rapor verdi. Önder Kahveci, Ünvan Değişikliği sınavında soruların zorluğunu ve kimi ünvanlarda kazanan olmadığını söyledi. Kahveci ayrıca "geçme barajı" olan 70 puanın aşağıya çekilmesini istedi. Müsteşar Ünüvar da, bu konuyu değerlendirmeye aldıklarını, kazananların hakları saklı kalmak kaydıyla yeni bir ünvan değişikliği sınavı yapılacağını söyledi.

Bakanlık 17 Aralık 2006 tarihinde unvan değişikliği sınavını ilk kez yapmış ve sonuçlarını duyurmuştu.

20 SORU İPTAL

Soruların ve doğru cevap şıklarının sınavı yapan MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü internet sitesinde duyurulması üzerine, adaylar toplam 137 soruya itiraz etmişti. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün ilgili kurumlara yeniden değerlendirilmek üzere gönderdiği sorulardan farklı branşlardan olmak üzere (Diyetisyen 1, Fizyoterapist 1, Psikolog 1, Sosyal Çalışmacı 1, Acil Tıp Teknikeri 2, Diş Teknikeri 3, Laboratuar Teknikeri 1, Kimyager 1, Avukatlık 2, Elektrik Mühendisi 5, Bilgisayar Mühendisi 1) toplam 20 soru iptal edilmiş, 17 sorununda doğru ilan edilen cevap şıkkı değiştirilerek MEB tarafından internet sitesinde ilan edilmişti.

Ek ödemeler yapılsın

Türk Sağlık-Sen'in Bakanlığa sunduğu raporda, "Personel maaşlarının ödenmesi için anlaşma yapılan bankaların kuruma verdiği nakdi promosyonun personellere dağıtılması; eski SSK personellerinin 80 saate kadar tuttukları nöbetleri süresince ek ödeme ödenmesi; sözleşmeli personellere Vatani hizmetin ve doğum izninin bitiminde göreve başlayabilme imkanının tanınması? gibi talepler yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber