Başbakan'dan Yılmaz'a fırca

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası (MB) Başkanı Durmuş Yılmaz'ın memurlara, asgari ücretliye ve kamu işçilerine yapılan zamların enflasyon üzerinde baskı oluşturacağına ilişkin açıklamaları ve faizlerin seçimlere kadar düşmeyeceğine ilişkin sözleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı rahatsız etti. Erdoğan, dün Devlet Bakanı Ali Babacan ile MB Başkanı Durmuş Yılmaz'ı sürpriz bir şekilde evine çağırarak, MB'nin uyarılarının sebebini sordu.

BAŞBAKAN'IN EVİNDE ZİRVE

Ekonomi kulislerinde "fırça toplantısı" olarak nitelendirilen görüşme Başbakan Erdoğan'ın evinde gerçekleşti. Görüşme bir buçuk saat sürdü. Başbakan Erdoğan'ın görüşmede Durmuş Yılmaz'ın bir süredir sürdürdüğü enflasyona ve

faize yönelik uyarılarının sebebini sorduğu öğrenildi. Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın "Memur zamları, asgari ücret zammı ve kamu işçilerine verilecek zamların enflasyon üzerinde baskı oluşturduğuna" ilişkin uyarılarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Bu enflasyon hesabını nasıl yapıyorsunuz? Sözkonusu zamlar enflasyonu nasıl artırıyor, bir de bana anlatın" dediği bildirildi.

FAİZ AÇIKLAMASINA TEPKİ

Erdoğan'ın ayrıca MB'nin enflasyon raporunda faizlerin yılın 3 çeyreğinde de düşmeyeceğine ilişkin ifadelere de tepki gösterdiği kaydedildi. Görüşmede, Babacan ile Yılmaz'ın uyarıların varsayımlara ve beklentilere dayanarak yapıldığını, beklentilerin değişmesi halinde bu tür uyarıların da ortadan kalkacağını söyledikleri ifade edildi. Erdoğan, daha önce de MB'nin seçimlere kadar faizlerin düşmeyeceğine ilişkin açıklamalarına tepki göstererek MB'yi eleştirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber