İçişlerinden valiliklere 'Hassas vatandaşa dikkat!' genelgesi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından meydana gelebilecek provokatif eylemlere karşı valilikleri uyardı. Bakanlık Müsteşarı Şahabettin Harput tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede, cenaze merasimi ve gösteriler esnasında meydana gelen gelişmelere tepki olarak toplumun çeşitli kesimlerinde şiddete yönelik hareketlerin yaşandığı vurgulandı.

Genelgede şöyle denildi: "Önümüzdeki günlerde söz konusu olaylar bahane edilerek ülke genelinde özellikle halkımızın çok büyük hassasiyet gösterdiği milli ve manevi değerlerin ön plana çıkarılarak benzer şiddet olaylarının gündeme getirilebileceği değerlendirilmektedir. Dink suikasti sonrasında toplumsal yapıda oluşan hassasiyetlerden istifadeyle provokatif eylemleri tahrik etme amacını güden ve içinde bulunduğumuz süreçte toplumsal kamplaşma ve çatışmaları boyutlandırabilme potansiyeli taşıyan bu tarz girişimlerin önlenebilmesi açısından provokatif faaliyetleri organize eden kişi ya da grupların tespit edilmesi ve bunlar hakkında gerekli yasal işlemlerin hassasiyetle uygulanması büyük önem taşımaktadır.

Provokasyonların önlenmesi amacıyla özellikle halkın çeşitli amaçlarla bir

araya geldiği etkinliklerde istihbari çalışmalara ağırlık verilmesi istenen genelgede valilere şu uyarılarda bulunuldu:

Caydırıcı yasal tedbirlerin uygulanması konusunda adli birimlerle yakın koordinasyon içerisinde bulunun.

Yasadışı eylemlere izin verilmeyerek provokatif eylemleri organize edenlerin tespit edilerek yakalanmaları yönünde gerekli çalışmaları yapın.

Muhtemel olaylar karşısında yasal yetkileri kullanın, kolluk kuvvetlerinin vatandaşlara karşı sağduyulu davranmasını sağlayın.

Meydana gelebilecek olaylarla ilgili gelişmeleri çok acele olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı'na bildirin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber