Poliste rüşvet skandalı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Narkotik şubede görevli 4 polis, otel odasına baskın yaptıkları işadamına uyuşturucu tuzağı kurup rüşvet almaktan tutuklandı

Diyarbakırlı işadamı Emin Akgök, İstanbul'daki Sidney Otel'de kalırken, odasına kendilerini Narkotik polisi olarak tanıtan 4 kişi baskın düzenledi. Odada yapılan aramada bir miktar uyuşturucu bulundu. Akgök, ?Uyuşturucuyla bir ilgim yok? diyerek kendisini savundu.

Ancak iddaya göre, U.B., M.Ö., E.S. ile H.K. isimli polisler, ?Bize 100 bin YTL ver, bu olay kapansın. Yoksa seni tutuklarız? dedi. Akgök ise üzerinde bu kadar para bulunmadığını belirterek, ?3 bin YTL vereyim. Gerisini sonra alırsınız? dedi. 4 polis teklifi kabul edip, birkaç gün sonra parayı almak üzere otelden ayrıldı. İşadamı Emin Akgök, ertesi sabah savcılığa suç duyurusunda bulunarak, uyuşturucuyu odasına polislerin koyduğunu ve kendisine tuzak kurulduğunu ileri sürdü.

Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. İşadamının eşgal tarifi doğrultusunda İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli 4 polisin kimliği belirlendi. Bu polisler tek tek Akgök ile yüzleştirildi. İşadamının teşhis ettiği polisler, adliyeye sevk edildi ve ?rüşvet? suçundan tutuklanarak cezaevine kondu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber