01/02/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KÖYDES toplantısında

- Başbakan Erdoğan, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) Valiler Toplantısı'nda konuşacak.

- Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca başlatılacak "Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi"nin tanıtım toplantısı ile KÖYDES Projesi Valiler Toplantısı kapsamındaki akşam yemeğine de katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İstanbul'da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geliyor.

- Talat, Marmara Grubu'nun toplantısına katılarak Kıbrıs'taki son gelişmelere ilişkin bir konferans verecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, 2 günlük resmi bir ziyaret için Arnavutluk'a gidiyor.

- Gül, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Besnik Mustafaj ile bir araya gelecek, başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

5- TBMM Başkanvekili Ali Dinçer, organ naklinin önemi konusunda Meclis'te basın toplantısı yapacak.

6- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da düzenlenen "Uyuşturucuyla Mücadele Kampanyası"na katılacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ayasofya Müzesi Türbeleri restorasyonunun başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da yabancı uyruklu burslu öğrencilerle tanışma kokteylinde bir araya gelecek.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İsveç'in Malmö kentinde, Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Carl Laubstein'le görüşmesi bekleniyor.

10- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Sağlık Hizmetleri Temel Yasası ve ilgili 2 yasada değişiklik yapan tasarının görüşmeleri sürüyor.

- Anayasa Komisyonunda, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, Tanık Koruma Yasası Tasarısı'nın görüşmeleri sürecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, İller Bankası Yasası Tasarısı ele alınacak.

- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimini araştırmak amacıyla kurulan komisyona bilgi verecek.

11- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ocak ayı ihracat rakamlarını Bursa'da açıklayacak.

12- Gazeteci Abdi İpekçi, ölüm yıl dönümünde Zincirlikuyu'daki mezarı başında anılacak.

13- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidermaria Gürer ile parti genel merkezinde görüşecek.

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, İzmir'de partisinin İzmir il başkanlığını ziyaret edecek ve Menemen ilçe örgütünü açacak. Genel Sekreter Ahmet Güryüz Ketenci de TBMM'de basın toplantısı yapacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Demokratik ve Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Zerrin Coşkuner'i parti genel merkezinde kabul edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Ankara'da basın toplantısı yapacak.

14- Uluslararası Destinations Turizm Fuarı Türkiye'nin de katılımıyla Londra'da açılıyor.

15- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Birsen, İstanbul'da, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin "Perşembe Toplantıları"na konuk olacak.

16- Hak-İş ile TİSK'in "İkili Sosyal Diyalog Modeli Projesi" tanıtım toplantısı, Ankara'da yapılacak.

17- Sempozyum... Toplantı...Fuar...

- MINEX-2 Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda açılacak.

- Türkiye Özel Okullar Birliğince "Antalya Sempozyumları"nın altıncısı, Okul Öncesi Eğitimi Sempozyumu ile başlıyor.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Deveci ile ANTEPE Genel Müdürü Bahadır Yantaç, Cumhuriyet Meydanı projesiyle ilgili basın toplantısı yapacak.

- Türkiye Vagon Sanayi AŞ'deki (TÜVASAŞ) basın toplantısında 2006 yılı faaliyetleri değerlendirilecek, 2007 yılı hedef ve stratejileri açıklanacak.

18- "İzinsiz sorgulama"ya TSE çözümü...

- TSE tarafından hazırlanan bilgi güvenliği yönetim sistemi, özel şirketler ile kamu kurum ve kuruluşlarının kendi bilgi ağlarıyla ilgili riskleri önceden saptayıp ortadan kaldıracak önlemler almalarına olanak sağlıyor.

- Sistem, bilginin korunabilmesi için 132 noktada kontrol mekanizması oluşturulması üzerine biçimleniyor.

- Türkiye'de SPK ile 7 özel kuruluş, söz konusu sistemi kullanıyor.

19- Köprü-otoyol zammı durdurma sürecinde belirsizlik...

- Ankara 10. İdare Mahkemesi zamlarla ilgili yürütmeyi durdurdu, Ankara 6. İdare Mahkemesi ise yürütmeyi durdurma istemini reddetti.

- Karayolları Genel Müdürlüğü, yürütmenin durdurulması kararına, Tüm Tüketicileri Koruma Derneği ise yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin karara Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz edecek.

20- Kış güneşi balıkçıları da vurdu.

- Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle balıkların derine kaçması, Mersinli balıkçılara siftah yaptıramıyor.

- Akdeniz Canlı Hayvan, Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanvekili Cahit Göktepeli: "Balıkçılar artık denize bile açılmıyor. Yurt dışından gelen siparişleri geri çevirmek zorunda kalıyoruz."

21- Annesizliği resmediyorlar.

- Malatya'da, 7-12 yaş grubu çocukların barındığı Atatürk Çocuk Yuvasında, çocukların resim sanatına ilgilerini artırmak amacıyla "Düşler Atölyesi" oluşturuldu.

- Yuvada kalan çocukların tuvallere genellikle "Anne" temasını yansıtmaları dikkati çekiyor.

22- Futbolda Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında, Kayseri Erciyesspor ile Galatasaray, Kayseri'de karşılaşıyor.

23- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa kupası maçları...

- ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 14. ve son maçında Efes Pilsen, İstanbul'da Rusya'nın MBC Dinamo Moskova takımıyla karşılaşacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası 3. tur ilk maçlarında İtalya'da Beşiktaş Cola Turka, Lavezzini Basket Parma, Rusya'da da BOTAŞ Spor, BC Dinamo Moskova Region ile mücadele edecek.

24- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi (B) Grubu'nda İstanbul'da Fenerbahçe ile Vakıfbank Güneş Sigorta karşı karşıya geliyor.

25- Futbolda ara transfer dönemi, bu akşam çalışma saati bitiminde sona eriyor.

26- Üçüncü Futbol Ligi'ne, 3. Grup'ta Aydınspor-Ispartaspor ve 4. Grup'ta da Yıldırım Bosnaspor-Bakırköyspor maçlarıyla devam ediliyor.

27- İstanbul'da 4 Şubat Pazar günü yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışmaları'nın tanıtımı amacıyla basın toplantısı düzenleniyor.

28- Fenerbahçe ile Gençlerbirliği, ligde yarın 68. maça çıkacak.

- Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle İzmir'de yapılacak maç öncesinde, geride kalan karşılaşmalarda Fenerbahçe, galibiyetlerde 28-12, gol sayısında da 109-75 üstün.

- 2 takım arasında 2003-2004 sezonunda İstanbul'da yapılması gereken karşılaşma, sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle yine İzmir'de yapılmış ve gülen taraf, 1-0'lık sonuçla Fenerbahçe olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber