Yargıtay: Eşe şiddet uygulamak yüksek nafaka nedeni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay, eşinden şiddet gördüğünü mahkemede ispat eden iki kadınla ilgili davalardaki mahkeme kararlarını onadı.

İzmir'de kocasından yediği dayağı cep telefonunun kamerasına kaydeden ve mahkemeye delil olarak sunan Nurhayat Gökçe'nin boşanma davasında Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, İzmir 1. Aile Mahkemesinde görülen ve ikinci celsede sonuçlanan boşanma davasında verilen kararı onadı.

Yerel mahkeme, kusurlu bulunan kocanın 8 bin YTL maddi-manevi tazminat ve 350 YTL nafaka ödenmesine karar vermişti.

Nurhayat Gökçe, 8 ay evli kaldığı Kadir Gökçe'nin kendisini sık sık dövdüğünü öne sürmüş, yediği dayağı cep telefonu kamerasına kaydederek mahkemeye delil olarak sunmuştu.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinden şiddet gördüğünü mahkemede ispat eden Canan Şefik'in davasında da yerel mahkemenin verdiği ikinci kararı onadı. Yargıtay, bu davada şiddet gören kadına verilen nafakayı az bularak, yerel mahkemenin ilk kararını bozmuştu.

Canan Şencan (Şefik), 2003 yılında evlendiği ve 3 ay evli kaldığı Okan Şencan'ın kendisini dövdüğü ve hakaret ettiği iddiasıyla açtığı dava boşanmayla sonuçlanmıştı. İzmir 2. Aile Mahkemesi, kusurlu bulduğu kocanın 3 bin YTL tazminat ve 100 YTL nafaka ödemesine karar vermişti.

Ancak Yargıtay, şiddet uygulayan kocanın ödeyeceği tazminat ve nafakayı az bularak verilen kararı bozmuştu. Yerel mahkeme, Yargıtayın talebi doğrultusunda tazminatı 5 bin YTL'ye nafakayı da 175 YTL'ye çıkarmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber