Kredi kartı aidatlarını ödemeyin!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankaların her sene düzenli olarak müşterilerden yıllık kart kullanım ücreti adı altında aldıkları kart aidatlarının yasal olmadığı açıklandı. Vatandaşlardan bankalara kredi kartı aidatı ödemesi yapmamaları istendi.

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Uğur, vatandaşlardan bankalara kredi kartı aidatı ödemesi yapmamalarını istedi.

Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, bankaların kredi kartı kullanan müşterilerinden kart aidat bedeli olarak her yıl 15-35 YTL arasında değişen miktarlarda para tahsil ettiğini hatırlattı.

Aidatların ödenmemesi için Nevşehir Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve banka şube müdürleri ile görüştüklerini bildiren Uğur, yaptıkları görüşmelerde kesin bir çözüm bulamadıklarını belirtti.

Vatandaşlardan bankalara kredi kartı aidatı adı altında herhangi bir para ödememelerini isteyen Uğur, şunları kaydetti:

''Kesinlikle sizden istenen kart aidatını ödemeyin. Eğer kredi kartı ekstrenize aidat yansıtılmış ise hemen Tüketici Sorunları Hakem Heyetine müracaat edin. Bankalar ile yaptığımız görüşmelerde, bankalar arasında uygulamada birliktelik olmadığını gözlemledik. Bazı bankalarımız bu ücreti yasal olarak aldıklarını, sözleşmelerinde bulunduğunu, bazı bankalar ise kartı kullanan müşterilerinin kendilerine otomatik ödeme talimatı vermelerinde, maaşlarını aynı bankadan almaları durumunda veya yüksek limitli kredi kartı kullanımında yıllık aidat bedelini almadıklarını belirttiler. Ortada bir tutarsızlık var. Bu yüzden kimse kart parası ödemesin ve bu konuda duyarlı olsun.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber