Sobadan zehirlenen öğretmene iç yakan şiir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarıyıl tatiline birkaç gün kala soba zehirlenmesinden vefat eden Bayburt'a bağlı Demirözü İlçesi Petekli Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Hakan Bozdoğan'ın (23) görev yaptığı köyde gözyaşları dinmiyor.

Öğrenciler karnelerini öğretmenlerinin elinden alamamanın üzüntüsünü yaşarken, 4. sınıf öğrencisi Sümeyra Satılmış'ın (10) öğretmenine yazdığı şiir ise yürekli dağladı. Petekli Köyü İlköğretim Okulu'na yeni atanan vekil öğretmen Muhammet Nurullah Kaya'ya şiirini veren Sümeyra, okuyanları gözyaşına boğdu. Öğretmenini çok sevdiğini söyleyen Küçük Sümeyra, "Acımı kalbime gömdüm, konuşacak halim yok, şiirim anlatsın halimi." diye konuştu.

Öğretmen olduğu köyde birleştirilmiş sınıfları okutan Hakan Bozdoğan'ın 16 Ocak sabahı derse girmemesinden endişelenen öğrencileri, durumu köylülere bildirmişti. Lojman camını kırarak içeri giren köylüler öğretmenlerinin cesediyle karşılaşmıştı. Hakan öğretmen, memleketi Mersin'in Mezitli Beldesi'ne defnedilmişti.

Aradan günler geçmesine rağmen öğretmelerini bir türlü unutamayan öğrencilerin karnesini ise Demirözü Kaymakamı Zeyit Şener ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vahyettin Baştürk tarafından verilmişti. Tatile giren öğrenciler, karne ve tatil sevinci yaşayamadıklarını söylerken, ikinci sınıf öğrencisi Nuran Şifa (8) ise öğretmenlerinin kendilerine çok iyi davrandığını ve her şeyleriyle ilgilendiği söylüyor. Petekli Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ikinci dönem derslerine yeni gönderilen öğretmenleri Muhammet Nurullah Kaya ile başlayacak.

İşte Sümeyra'nın öğretmenine yazdığı acılı şiir;

Çantamı aldım gittim okula
Vurdum kapı açmaz n'oldu hocama
Acı haber geldi kulaklarıma
Hakim olamadım gözyaşlarıma

Öğretmenim çiçek, bizler de arı
Temmuz'da kar yağdı yapamadık balı
Nasıl verdin hocam o tatlı canı
Anne kardeş yoktu sarsın yaranı

Sebep kömür imiş haberler tıptan
Kömürü görünce olmuşum düşman
Okulum kilitlendi oldum perişan
Okulumu tez aç Hüseyin Bakan

Bizler için tek başına can verensin
Sen bizleri yüreğinden seversin
Sen ölmedin hocam içimizdesin
Rüyamda görmüşüm sen cennettesin

Yastayız hocam bizler yastayız
Bugün onbeş tatil seni bekleriz
Bekledim gelmedim kimde karnemiz
Senden başkasından karne almayız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber