Elazığ'a 500 konut daha yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Elazığ'da gerçekleştirdiği yatırımların arttırılacağı müjdesini verdi. Çetinkaya, "Amacımız, dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak" dedi.

TOKİ'nin Elazığ'da gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, TOKİ'nin 2007 yılında Elazığ'da 808 toplu konut, ilköğretim okulu, cami ve ticaret merkezi yapacağını söyledi. TOKİ'nin Elazığ'da bugüne kadar 680 konut, 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu, 2 ticaret merkezi, 2 cami ve kütüphane yapımı gerçekleştirdiğini kaydeden Milletvekili Çetinkaya, toplam 808 konut, ticaret merkezi, cami ve kütüphanenin ise ihale aşamasında olduğunu anlattı. Çetinkaya, "Bilindiği gibi partimizin iktidara gelmesinin ardından hazırlamış olduğu ve kamuoyuna deklare ettiği Acil Eylem Planı'nda dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi konut sahibi olmaları, öncelikli konular arasında yer almaktaydı. Bu kapsamda ülke genelinde konut seferberliği başlatan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Elazığ milletvekillerinin gayretleriyle Elazığ'daki Toplu Konut yatırımlarına hız verdi. TOKİ, 2004 yılından bugüne kadar kent merkezi Yapraklı Mahallesi 1. Bölge'de 264 konut; merkez Yapraklı Mahallesi 2. Bölge'de 224 konut, ticaret merkezi ve cami, şadırvan ve kütüphane; Palu İlçesi'nde 192 konut, 24 derslikli ilköğretim okulu, ticaret merkezi ve cami olmak üzere toplam 680 konut yapımı gerçekleştirmiş olup, bu yatırımların toplam maliyeti 37 milyon liradır. TOKİ, 2007 yılı içinde merkez Sürsürü Mahallesi'ne 308 konut yapımıyla ilgili çalışmalarını tamamlamış olup, söz konusu konutların ihalesi 5 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Merkez Abdullah Paşa Mahallesi'nde yapılacak 500 konut artı ilköğretim okulu, cami, ticaret merkeziyle ilgili ihale çalışmaları devam etmektedir. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında Elazığ'da TOKİ tarafından bin 488 konut, 24 derslikli ilköğretim okulu, 243 ticaret merkezi, 3 cami ve 2 kütüphane yapılmış olacaktır" şeklinde konuştu.

Elazığ'da yaşayan bütün dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmayı amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, "Elazığı Doğu Anadolu Bölgesi'nin sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık merkezi yapma yolundaki gayretlerimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber