Bekçi maaşları için kanun teklifi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 04 Şubat 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti milletvekillerinin, çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşlarının artırılmasını öngören kanun teklifi çarşamba günü Meclis İçişleri Komisyonu'nda görüşülecek. AK Parti Eskişehir Milletvekili Muharrem Tozçöken ile arkadaşlarının imzasını taşıyan teklifine göre, çarşı ve mahalle bekçileri, ?Yardımcı Hizmetler Sınıfından? çıkarılarak, ?Emniyet Hizmetleri Sınıfına? dahil ediliyor. Teklif ile polis memurları ile benzer görev yapan ancak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun Ek Gösterge Cetvellerinde yer verilmediği için ek göstergeden yararlanamayan çarşı ve mahalle bekçilerinin de bu haktan yararlanmaları ve mağduriyetlerinin giderilmesi öngörülüyor. Teklife göre bekçiler ayrıca, gece görev yapmaları sebebiyle ?Fiili hizmet zammından? da yararlanacak.

Yıpranma hakkı

Teklifin gerekçesinde ise, ?Asli görev yönünden genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak üzere emniyet görevi yapmalarına rağmen yaptıkları işin niteliği ağır ve yıpratıcı sayılmamakta ve yıpranma hakkı, fiili hizmet zammı, ek gösterge gibi yasal haklardan faydalanamamaktadırlar? denildi.

Geçtiğimiz hafta 120 bekçi temsilcisi, Ankara'ya gelerek, milletvekilleriyle tek tek kulis çalışması yapmıştı. Türkiye genelinde 6 binden fazla bekçi görev yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber