Medikal vurgununda profesöre tutuklama

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Şubat 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da düzenlenen medikal vurgunu operasyonunda 5 medikalcinin yanı sıra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Okur da tutuklandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, bazı il ve ilçelerdeki 14 hastanede yapılan ihaleleri alan bazı medikalcilerin, istenen özelliklere uymayan kalitesiz ve ucuz malı verdikleri yolunda ihbarlar yapıldı. Bunun üzerine savcılık operasyon için düğmeye bastı.

Ekipler tarafından gözaltına alınan 17 medikalci, 'ihaleye fesat karıştırmak', 'usulsüzlük', 'devlet kurumlarını sahte evrak düzenleyerek dolandırmak' suçlarından hâkim karşısına çıkarıldı. Medikalcilerden Hüdayi Kaya, Olcay Mat, Yusuf Mat, Selahattin Ardahanlı, Abbulkadir Kırmacı tutuklandı.

Bıçak parası soruşturması geçirmiş

Medikalcilerle bağlantısı olduğu gerekçesiyle Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Ali Okur da dün gözaltına alındı. Prof. Okur, ilk sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Okur hakkında daha önce de 'bıçak parası' aldığı gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber