Bakan Şahin gözyaşlarını tutamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şahin, 2011 Dünya Üniveristeler Kış Spor Oyunları'nın Erzurum'a alınmasıyla ilgili konuşurken Vakıflara değindi bir sözle gözyaşlarını tutamadı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarına da değinen Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bütçesinin 400 trilyon liraya yükseldiğini anlattı. Şahin, şöyle konuştu: ''Bunu, vakıf eserlerine sahip çıkarak başardık. İşgal altındaydı. Kiraları aldık. 25 bin dosya var mahkemelerde. Çıkardığımız Vakıf Barış Kanunu ile başardık. Edirne ve yöresindeki çeltik tarlalarına yeni kiracılar bulundu. Ayvalık'ta, Edremit'te yıllardır zarar eden zeytinlikler değerlendirildi.

İş bilenin, kılıç kuşananın.'' Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bu yılbaşından itibaren başlattığı uygulamayla, belirlenen gerçek ihtiyaç sahibi insanların mutfaklarına her ay düzenli olarak kuru gıda gönderildiğini dile getirdi. Salondaki belediye başkanlarına seslenen Şahin, ''Kim, 'sıcak çorbaya muhtacım, bana o sıcak çorbayı verecek yok mu' diye bir kardeşimiz feryat ederse, büyük vebal altındayız. O feryat varsa, beni mutlaka haberdar edin, ertesi sabah o sıcak çorba o kardeşimizin evindedir'' dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak yalnızca Erzurum'da 950 kişiye, evlerine sıcak yemek gönderildiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti: ''Çünkü bu vakıf müesseselerini kuran bizim ecdadımız, vakfiyelerinde diyorlar ki; bu eserlerin gelirleriyle fakir fukaraya sahip çıkın, aç çıplaklara sahip çıkın. Eğer onların bu yemeğe ihtiyaçları varsa; sabahın loş bir karanlığında götürün, incinmesin.'' Gözyaşlarını tutamayan Şahin, ''İşte biz, ecdadımızın bu talimatını yerine getiriyoruz'' diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber