Derviş Günday'ın para kaynağı kurutuluyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Şubat 2007 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TESK Başkanı Derviş Günday, esnaf ve sanatkarın ödediği paralarla bir imparatorluk kurdu. Meclis gündemindeki kanun teklifi, Günday'ın para kaynaklarını kurutacak gibi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun en büyük gelir kaynağı olan esnaf sicil gelirleri odalara ve birliklere dağıtılacak.

Meclis'te görüşülen kanun teklifinin kabul edilmesiyle birlikte TESK'nin yıllık 14 milyon YTL'lilik geliri 4 milyon YTL'ye düşecek. AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı başkanlığında toplanan TBMM Sanayi Alt Komisyonu'nunda kabul edilen teklifte bazı değişiklikler de yapıldı.

Esnaf Sicil Gazetesi'nde yayınlanan ilanların tüm geliri şu anda TESK'e kalıyor. Yapılan yeni düzenleme ise Esnaf Sicil gelirlerinin yüzde 20'si ilgili esnaf odalarına kalmasını öngörüyor.

Gelirin yüzde 45'i illerde bulunan esnaf birliklerine verilirken, yüzde 5'i ise federasyonlara verilecek. Esnaf Sicil gelirlerinin sadece yüzde 30'u TESK'in olacak. Böylece 2006 yılında Esnaf Sicil gelirlerinden yaklaşık 14 milyon YTL toplayan TESK'in geliri 4 milyon YTL'ye inecek. Kanun teklifi birlik ve federasyonların TESK'e ödeyecekleri katılım payı oranın da yüzde 3'den yüzde 2'ye indirilmesini öngörüyor.

Esnafa aidat affı

Sanayi Alt Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifi esnafların odalara olan aidat borçlarına da af getiriyor. Yasa teklifi 31 Mart 2007 tarihine kadar ana paranın ödenmesi şartıyla esnafın odalara olan borçlarının faizlerinin silinmesini öngörüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber